Nieuw jaar en nieuwe medailles voor turnsters GV Elistha

Foto: Gymnastiekvereniging Elistha

Na de kerstvakantie zijn de turnsters van GV Elistha met een frisse start begonnen aan de tweede helft van hun wedstrijdseizoen.

Afgelopen zaterdag waren de turnsters uit de 5e divisie aan zet tijdens hun eerste plaatsingswedstrijd in de Sportsqube in Nijmegen. Namens GV Elistha deden maar liefst 21 turnsters mee aan deze wedstrijd.

De jongste deelnemers deden voor het eerst mee aan de wedstrijd

Voor instappers Lize en Sanne, onze jongste deelnemers, was dit hun allereerste officiële turnwedstrijd. Een spannende wedstrijd, waarbij beiden mooie resultaten neergezet hebben. GV Elistha was in de leeftijdscategorie pupil 2 groots vertegenwoordigd: maar liefst 10 van de 19 turnsters turnen bij GV Elistha. In deze categorie gingen dan ook twee turnsters met een medaille naar huis.

Turnsters in de top tien

Marit en Anne eindigden op de 1e en 3e plek op het podium. In de tweede wedstrijd waren de pupillen 1 aan zet. Zij turnden in een sterk deelnemersveld waarbij zij helaas niet in de top10 geëindigd zijn. In de derde wedstrijd turnde de categorie jeugd 2. Dit seizoen turnen zij middels een vrije keuze oefenstof, iets wat een welkome verandering is op de verplichte oefenstof in de onderbouw. In deze categorie turnden Wieke en Isa, waarbij Wieke heel knap op de 8e plaats is geëindigd dankzij haar hoge score op het onderdeel vloer.

Laatste wedstrijd zelfs in de top vijf

In de laatste wedstrijd van deze dag waren de turnsters van categorie jeugd 1 eindelijk aan zet. Ondanks dat het al later op de dag was, waren deze meiden goed in vorm waarbij drie van de vier turnsters heel knap in de top vijf geëindigd zijn. Het was een geslaagde wedstrijddag. Volgend weekend reist de gymnastiekvereniging af naar Didam, waar Lieke haar tweede NK kwalificatie zal turnen in de tweede divisie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen