Bouw nieuw dorpshuis Valburg stap dichterbij

Foto: Wikimedia Commons

De bouw van het nieuwe dorpshuis in Valburg is weer een stap dichterbij. Wethouder Rob Engels van de gemeente Overbetuwe ondertekende woensdag 15 januari het contract met bouwbedrijf Gommers voor de bouw van het nieuwe dorpshuis.

In het multifunctioneel centrum (MFC) komen een grote ontmoetingsruimte met een vergaderzaaltje, een sportzaal en twee activiteitenruimten. De plannen zijn tot stand gekomen in afstemming met de dorpsraad en verenigingen die gebruik willen gaan maken van het MFC. Ook de leden van de werkgroep MFC waren bij de ondertekening aanwezig. Wethouder Rob Engels: ‘Mooi dat we nu samen verder kunnen met dit project. De komende tijd zal het steeds concreter worden, zodat de inwoners van Valburg weer een goede plek hebben om elkaar te ontmoeten en om te sporten.’

Molenhoekplein

Het huidige dorpshuis, ’t Kriekske in de Stationsstraat, is verouderd. Voor de bouw van het dorpshuis stelt de gemeente Overbetuwe 2,7 miljoen euro beschikbaar. Tegelijk met de bouw van het MFC wordt ook het Molenhoekplein opnieuw ingericht. Het plan daarvoor is opgesteld in overleg met de omwonenden. Naar verwachting kan de bouw in het einde van het eerste, of begin van het tweede kwartaal van dit jaar van start gaan. Als alles volgens plan verloopt, kan het dorpshuis dan medio 2021 in gebruik worden genomen. Het dorpshuis wordt zo duurzaam mogelijk gebouwd. In ieder geval komen er zonnepanelen op het dak.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen