Mee op Muirtrek bij Staatsbosbeheer!

Foto: Pixabay

De laatste jaren is Staatsbosbeheer zich steeds bewuster aan het verdiepen in de vraag hoe we mensen meer kunnen laten genieten van de natuur. Wij weten tenslotte als geen ander hoe belangrijk natuur is voor het geluk en de gezondheid van de mens.

Beleven is daarbij het sleutelwoord. Zeker nu het aantal mensen dat in een verstedelijkte omgeving opgroeit stijgt en een relatie met natuur niet meer vanzelfsprekend is, is het belangrijk mensen te helpen de weg naar de natuur te vinden. We spelen met beleven ook in op de groeiende behoefte aan authenticiteit en spiritualiteit.

Wat is een Muirtrek?

Een Muirtrek begint van vlak voor zonsopgang en eindigt na zonsondergang en is een tocht om je kennis laten maken met een speciale manier om de natuur te ervaren. Het is een zwerftocht door een natuurgebied dat niemand op deze manier kent. Neem dit waar met je hart en laat je er met enthousiasme en overgave mee verbinden, net zoals John Muir dat deed.

Waar komt de naam Muirtrek vandaan?

De Muirtrek is geïnspireerd op de boeken en het leven van John Muir:

John Muir leefde in Dunbar Schotland en in Los Angeles. Hij was een Schots-Amerikaans natuurvorser, schrijver en natuurbeschermer. John was een van de eerste bepleiters van de bescherming van natuurgebieden in de Amerikaanse wildernis, vooral in de Sierra Nevada. Zijn brieven, boeken en essays over de natuur in deze bergen werden gelezen door een miljoenenpubliek. Muir was een van de stichters van de Sierra Club, tegenwoordig een van de grootste natuurbeschermingsorganisaties van de Verenigde Staten. Zijn activisme leidde tot de stichting van Yosemite National Park en Sequoia National Park in de Sierra Nevada.

De Muirtrek is ontwikkeld door de  Institute for Earth Education, een wereldwijde organisatie wiens educatieve programma’s gebaseerd zijn op begrip van de fundamentele ecologische processen (kringloop, cirkel of life), ontwikkeling van een positieve houding ten opzichte van natuur en persoonlijk leiderschap.

Voor wie is de Muirtrek?

Voor iedereen die nieuwsgierig is of verlangt naar een bijzondere dag in de natuur. Maar vooral voor mensen die het vermoeden of het verlangen hebben om bij hun persoonlijke ontwikkeling kracht te vinden in de natuur. De Muirtrek wordt voor individuele deelnemers georganiseerd en is niet bedoeld als groepsactiviteit.

Kosten

De prijs per persoon bedraagt €195,00 all-in. Minimum aantal deelnemers: 6 maximum aantal deelnemers: 10. Info en aanmelden: www.staatsbosbeheer.nl/muirtrekveluwe

Wanneer?

De Muirtrek wordt op 3 april en 4 april georganiseerd. Meer data en meer locaties: zie www.staatsbosbeheer.nl/muirtrek

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen