Column wethouder Brigitte Faber-de Lange

Brigitte Faber-de Lange, wethouder gemeente Overbetuwe
Brigitte Faber-de Lange, wethouder gemeente Overbetuwe
Foto: Gemeente Overbetuwe

Een enerverend (vorig) weekend

Op zaterdag 18 januari mijn allereerste pronkzitting! Opgegroeid boven de grote rivieren zit carnaval niet bij mij in de genen. Dus ik had geen idee wat een pronkzitting is. Mijn vuurdoop was bij ‘De Wielewoalers’ in Oosterhout, waar ik was samen met mijn man en collega-wethouders Wijnte Hol en Dimitri Horsthuis.

Voor mij volgen er nog meer pronkzittingen

Ik heb een topavond gehad! Er was een afwisselend programma met dans, live muziek en veel acts. Ik was extra onder de indruk van de kwaliteit van de dansgroepen. Omdat ik zelf ook dans, weet ik hoeveel voorbereiding nodig is om een act van die kwaliteit neer te zetten! Met veel vrijwilligers is een uitgebreid programma neergezet voor een stampvolle zaal. Wat een gezellige en afwisselende avond. Voor mij volgen er nog meer pronkzittingen. Ik heb er zin in!

Daar staan we dan op zo’n dag ook even bij stil.

Op de zondag erna begon de dag met een stroomstoring. Al snel was duidelijk dat heel veel mensen zonder stroom zaten. Even later bleek dat we ook geen water hadden. En het internet via de mobiele telefoon werkte ook niet… Dan wordt pas goed duidelijk hoe afhankelijk we zijn van nutsvoorzieningen. Bij ons thuis vroegen we ons af: “Zou de sportschool wel open gaan als er geen stroom is? Zou de kerkdienst doorgaan zonder verlichting en microfoon?” De storing was al snel weer opgelost. Gelukkig komt het in Nederland zelden voor dat voorzieningen uitvallen en als het uitvalt wordt alles op alles gezet om dit snel op te lossen. Daar staan we dan op zo’n dag ook even bij stil.

Hartelijke groet, Brigitte Faber-de Lange

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen