Ken je de Rotary Wensboom Overbetuwe al?

Foto: Rotary Wensboom Overbetuwe

Een keer per jaar gaat de Rotary Wensboom Overbetuwe van start. Dan mag je een wens doen voor een ander, waarbij Rotaryclub Elst Overbetuwe kan helpen.

De Rotary bestaat uit leden uit alle beroepsgroepen en van verschillende leeftijden. De leden vormen samen een club, die veel kan betekenen voor de samenleving. Want de Rotary is maatschappelijk betrokken, zowel in Nederland als ook wereldwijd.

Wat is de Wensboom? De invulling en uitwerking van een (wens)project

Rotaryclub doet heel graag wensen voor mensen. Het brengt de leden samen, doordat ze met elkaar aan de slag gaan. De creativiteit wordt aangesproken, door een manier te bedenken om de wens vorm te geven. Fondsen moeten goed worden ingezet, want er is wel geld voor nodig. Maar het is niet de bedoeling om alleen maar te financieren. Waardering is niet waar de leden het voor doen. Mooie dingen voor elkaar krijgen door samen te werken en zelf de handen uit de mouwen te steken. Trots zijn dat je een ander kan helpen. Het geeft voldoening als iemand daardoor weer verder kan. Wat voor sommige mensen een kleinigheid is, alleen wat tijd en moeite, kan voor een ander een wereld van verschil maken.

Hoe is de Rotary Wensboom Overbetuwe ontstaan?

De Rotary Wensboom Overbetuwe is een initiatief geweest van Noach van Beusekom, oud-voorzitter van de club. Hij wilde graag weten of de Wensboom iets voor de Rotaryclub was. Er werd een commissie van zes personen gevormd, die het ging onderzoeken. In de buurt van Venlo bestond al een Rotaryclub Wensboom dus werd daarmee overlegd. Met de informatie en kennis die aanwezig was, werd de Wensboom werkelijkheid.

Eerste lancering op het Winterfestijn

In 2018 is de eerste Rotary Wensboom Overbetuwe gelanceerd, op het Winterfestijn. Er werd een grote symbolische boom neergezet, waar mensen hun wens aan konden hangen. Het leverde zo’n 45 wensen op, wat varieerde van “Gelukkig Nieuwjaar” tot grotere wensen. Deze werden verdeeld onder de clubleden en gekeken met welke wens men aan de slag wilde. Eén van de wensen was, een tuin onderhoudsvrij te maken. Een andere wens was een gezellige middag te organiseren voor oudere bewoners van de Herbergier Elst met muziek, liedjes uit de oude doos, een hapje en een drankje.

Grotere aanpak van de Rotary Wensboom Overbetuwe in 2019

Eind 2019 is de tweede Rotary Wensboom Overbetuwe gestart. Deze keer was de uitvoering in handen van een kleinere club. Bovendien ging men verder dan alleen op het Winterfestijn wensen verzamelen. Bij diverse supermarkten in Elst en bij de Huiskamer van Elst werd een box neergezet, waarin de wensen gedaan konden worden. Op social media, zoals op de Facebookpagina van Rotary Wensboom Overbetuwe, en met persberichten werd meer aandacht gevraagd. De wensen die binnen zijn gekomen, zijn geïnventariseerd en geadopteerd door enthousiaste leden van de Rotaryclub. De projecten, die vaak maar klein zijn, hebben elk een projectleider gekregen. Deze betrekt personen erbij en zorgt ervoor dat de wens gerealiseerd wordt.

Niet elke wens wordt uitgevoerd

Iedere wens wordt goed bekeken. Soms moet er worden uitgezocht, wat de achterliggende gedachten is van de wens. Wat is de werkelijke reden voor de wens? Wat heeft diegene er al zelf aan gedaan om de wens te realiseren? Want als je zelf nog niks aan de wens hebt gedaan,  is het nog maar de vraag of de Rotaryclub dit moet gaan doen. Sommige wensen zijn gemakkelijk om in te vullen, andere hebben meer voeten in aarde. De eerste wensen worden al uitgevoerd. Het is de bedoeling dat alle wensen voor de zomervakantie zijn voldaan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen