Column wethouder Dimitri Horsthuis: Na de feestmaanden

Dimitri Horsthuis-Tangelder
Dimitri Horsthuis-Tangelder
Foto: Gemeente Overbetuwe

In december heb je diverse feestdagen zoals Sinterklaas, Kerst en vier je het nieuwe jaar. Mooie momenten met familie en vrienden.

Maar wat nu als de pepernoten op zijn, we het kerstdiner achter onze kiezen hebben en ook de laatste fles champagne er doorheen is? Het zomerzonnetje duurt nog wel even en bloemen staan nog niet vol in bloei helaas.

Saaie wintermaanden

Een maand met de “Blue Monday” (deprimaandag) gegeven aan een datum voor de zogenaamd meest deprimerende dag van het jaar. Veel mensen zien tegen de maanden januari en februari op. De dagen zijn donker, koud en triest. Je hebt uitgekeken naar de feestdagen en genoten van vrije tijd. Je hebt het gezellig gehad met vrienden en familie en nu staat je die saaie periode te wachten.

Zelf vind ik begin van het jaar juist een fijne tijd en is voor mij een mooi nieuw begin met als eerste het opruimen van de kerstspullen en het huis weer in ere herstellen. Daarnaast heb je veel zaken gepland zoals regelmatig sporten, een dagje cultuursnuiven, lekker een mooie wandeling of juist eropuit met vrienden.

Meedoen in Overbetuwe

Maar voor veel inwoners die minder te besteden hebben, is activiteiten ondernemen of die positieve benadering van het nieuwe jaar minder aan de orde. Daar voelt elke dag als een “Blue Monday”. Meedoen in onze gemeenschap – meedoen in Overbetuwe- is een stuk lastiger als je een krappe portemonnee hebt. Vanaf vorige week is de website www.meedoeninoverbetuwe.nl van start gegaan om juist deze mensen te ondersteunen. Volwassenen en thuiswonende minderjarige kinderen vanaf 4 jaar kunnen op Meedoen in Overbetuwe producten uitkiezen in een webwinkel. Het gaat om lidmaatschappen, uitstapjes en leuke activiteiten. Het aanbod is samengesteld door lokale verenigingen, stichtingen en winkels. Hierdoor is het aanbod heel ruim en is er altijd iets in de buurt te doen.

Ken je of ben je iemand die ook gewoon wil meedoen in Overbetuwe? Meld je dan nu aan op de website: www.meedoeninoverbetuwe.nl.

Hartelijke groet, Dimitri Horsthuis-Tangelder Wethouder Overbetuwe

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen