Geurts Conserventoernooi van Dodewaardse schaakvereniging weer een groot succes

Wat 32 jaar geleden is begonnen als een plaatselijk gebeuren in Dodewaard,  is in de loop van de jaren uitgegroeid tot een landelijk evenement.

Al spoedig bleek de locatie in Dodewaard het aantal deelnemers niet meer te kunnen behappen, zodat na een aantal jaren werd uitgeweken naar de Wanmolen in Zetten. Hier wordt nu al meer dan 25 jaar het Geurts Conserventoernooi georganiseerd.

182 deelnemers uit binnen- en buitenland

Ondanks de griepepidemie hadden we dit jaar 182 deelnemers uit geheel Nederland en zelfs van over de grenzen, een deelnemer uit Duitsland en één uit België, die beiden ook in de prijzen vielen.

Elke speler ingedeeld naar speelsterkte

Het toernooi wordt gespeeld in 6 groepen; A t/m F. Elke speler wordt naar rato van zijn speelsterkte in één van deze groepen ingedeeld, zodat elke deelnemer qua speelsterkte een gelijkwaardige tegenstander heeft. In groep A word gestreden om de toernooititel, die dit jaar is gewonnen door de heer Vogel, alsnog van harte gefeliciteerd!

Het leuke van dit toernooi is dat niemand met lege handen naar huis gaat. Elke deelnemer krijgt na afloop een pakket met een drietal potjes jam mee naar huis. Elke groep telt 6 winnaars, die ieder een groot pakket jam mee naar huis krijgen.

Reünie

Elk jaar komen vaak dezelfde mensen op het toernooi af. Van “jong” tot oud komen naar deze reünie, niet alleen om te schaken, maar ook om elkaar weer te ontmoeten.

Het laatste jaar voor organisator Huub Blom

De leiding van het toernooi is in handen van twee arbiters, Huub Blom en René Kniest. Dankzij hun inzet heeft het toernooi een succesvol verloop. Huub Blom had vorig jaar reeds aan de organisatie van het toernooi laten weten dat hij om persoonlijke redenen als arbiter wilde stoppen. Na afloop van dit toernooi hebben wij van Huub afscheid genomen, en hem met een kleine attentie bedankt voor de fijne samenwerking.

Dankzij de inzet van veel vrijwilligers is het toernooi elk jaar weer een succes.

Meer 50-plussers schaaktoernooien

Wij hopen dat nog vele 50-plussers tot in lengte van jaren mogen genieten van een dagje schaken op het Geurts Conserventoernooi in Zetten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen