850 VMBO-leerlingen over de rode loper bij Betuwe On Stage

Voor het vijfde jaar werd afgelopen donderdag het Beroepenfeest van Betuwe On Stage gehouden. Een groot feest in Pathé Lent met ballonnen, rode loper en muziek. 260 beroepsbeoefenaren juichten de leerlingen bij binnenkomst toe en namen de tijd en aandacht om in contact te gaan met 850 3e jaars VMBO-leerlingen van Citadel College, HPC Zetten, OBC Bemmel, OBC Elst en OBC Huissen.

Op het Beroepenfeest maken de leerlingen een match met beroepsbeoefenaren voor de Doe Dag op 26 maart. Ze gaan bij de beroepsbeoefenaar op de werkplek kijken en doen.

Licht

Zo maakten Robin en Bram (HPC Zetten) een leuke match met POL uit Heteren. De jongens waren benieuwd hoe je licht kan maken. Leanne en Marit van dezelfde school kozen voor de Ruimtestylist uit Zetten om meer over inrichten te zien. Bij de groenvoorziening van Gemeente Overbetuwe gaan Raf en Bart (OBC Bemmel) op bezoek. Raf heeft een passie voor natuur en groen en Bart gaat graag met hem mee om iets nieuws te proberen.

Eigen winkel

Mila (OBC Elst) wil in de toekomst vooral bezig zijn en koos voor het beroep meubelmaker bij SWV. Femke en Romy (Citadel Nijmegen) willen mogelijk later een eigen winkel beginnen en gaan daarom naar Shoeby Fashion.

Waardering voor bedrijven

De wethouders Rob Engels, van gemeente Overbetuwe, en Helga Witjes, van gemeente Lingewaard, waren verrast door de positieve sfeer en goede organisatie. Zij spraken hun waardering uit voor de vele bedrijven uit beide gemeenten die meewerken aan dit project.

Dromen en ambities

Een dag vol dromen en ambities. Betuwe On Stage is een succesvol project waarin leerlingen het beroepsleven ontmoeten, een begin maken met netwerken en vanuit het ‘alles is mogelijk’ kennis maken met een beroep dat leuk lijkt. Het motto van On Stage is dan ook: Alles mag je worden. Behalve ongelukkig, Beloofd?

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen