Steun voor voedselbanken in deze tijd van groot belang

Foto: Voedselbank loods Nijmegen

De gevolgen van het coronavirus raken ons allemaal, maar in deze tijden is het belangrijk ervoor te waken dat de kwetsbaarste groepen in onze samenleving niet nog zwaarder getroffen worden. De voedselbanken spelen daarin een belangrijke rol.

Het lukt de meeste voedselbanken op dit moment nog wel om de voedselvoorziening aan hun klanten te continueren. Dat is mede dankzij lokale initiatieven die ontstaan waarin voedselbanken, gemeenten en andere partijen elkaar vinden om de uitgifte van voedselpakketten te garanderen. Zo werkt bijvoorbeeld de Voedselbank in Nijmegen, waar Overbetuwe ook onder valt, actief samen met lokale (horeca)ondernemers. Dergelijke initiatieven zijn voor de voedselbanken van grote waarde.

Ook voor wie thuis moet blijven zijn er voedselpakketten

Op dit moment is het roeien met de riemen die ze hebben. Voedselbanken in Zetten en Elst kunnen op dit moment mensen nog voorzien van voedselpakketten. Heb je een voedselpakket nodig maar kan je deze zelf niet meer ophalen, omdat je bijvoorbeeld in de risicogroep zit? Vraag een bekende of deze jou wil helpen. Of neem contact op met de Voedselbank Nijmegen of per mail [email protected] . Dan kan er een voedselpakket bij jou worden afgeleverd.

Voedsel doneren

Ben je horecaondernemer en wil je jouw voedseloverschot doneren? Dat kan en dat wordt zeker gewaardeerd! Kleine hoeveelheden kan je bij lokale voedselbanken afgeven. Er zijn twee uitgiftepunten; een in Elst (gebouw Vivare) en een in Zetten (Verenigingsgebouw de Hoeksteen). Kijk hier voor meer gegevens of openingstijden. Hier kan je alleen terecht tijdens de openingstijden.

Heb je grotere hoeveelheden die je wilt doneren? Neem dan contact op met Voedselbank Nijmegen! Dat kan per mail [email protected] of per telefoon 06-22134130. De Voedselbank loods in Nijmegen is geopend hiervoor. (route plannen).

Vrijwilligers

De voedselbank is afhankelijk van vrijwilligers. Een aantal vrijwilligers vallen in de risicogroep en kunnen of mogen niet meer helpen. Wil je zelf ook een handje meehelpen? Vooral nu er meer voedselpakketten naar kwetsbare mensen moeten worden gebracht. Geef je hier op!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen