Winkels met levensmiddelen mogen langer open op Goede Vrijdag

Langer open of niet?
Langer open of niet?
Foto: Pixabay

Winkels in Overbetuwe die levensmiddelen verkopen, mogen aanstaande vrijdag, Goede Vrijdag, hun winkel open houden tot 21.00 uur ’s avonds. Normaal gesproken geldt op Goede Vrijdag een sluitingstijd van 19.00 uur, maar vanwege de coronacrisis kunnen gemeenten daar nu van afwijken.

Op advies van de Vereniging Nederlandse Gemeenten biedt Overbetuwe winkels daarom de mogelijkheid om klanten meer te spreiden over de dag. Zo blijft er voldoende ruimte om voldoende afstand van elkaar te houden, in ieder geval 1,5 meter. Natuurlijk gelden de bestaande corona-maatregelen in alle winkels: kom alleen, houdt 1,5 meter afstand, en volg de aanwijzingen van het winkelpersoneel op.

Supermarkten en andere winkels mogen zelf bepalen

Eerder al gaf de gemeente Overbetuwe winkels die levensmiddelen verkopen de mogelijkheid om op zondagen tot 1 juni 2020 om 8.00 uur open te gaan. Dat geldt ook voor komende maandag, Tweede Paasdag, omdat dit officieel als een zondag wordt gezien. Op Eerste Paasdag, zondag, mogen winkels niet geopend zijn.

Supermarkten en andere winkels met levensmiddelen bepalen zelf of ze gebruik maken van de verruimde openingstijden op Goede Vrijdag, Tweede Paasdag en op zondagen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen