Column Wijnte Hol; Nederland lijkt stil te staan

Wijnte Hol, wethouder Bouwen en Wonen
Wijnte Hol, wethouder Bouwen en Wonen
Foto: Gemeente Overbetuwe

Nederland lijkt stil te staan als je om heen kijkt op zomaar een doordeweekse dag. Bijna lege straten, de horeca gesloten en geen volle bruisende terrassen in een prachtig lentezonnetje. De 1,5 meter afstand samenleving draait op ingetogen wijze door. Toch gebeurt er veel binnen Overbetuwe.

Onze projecten buiten, zoals de nieuwe spoorkruisingen in Elst, de voorbereidingen voor het woongebied de Pas in Elst, polikliniek Rijnstate en de bouw van diverse multifunctionele accommodaties gaan nog steeds door volgens planning. Dat vraagt wel van ons dat we creatief zijn en flexibel opstellen. Zo zoeken we nu naar manieren om via de computer of telefoon in gesprek gaan met inwoners en bedrijven. Zodat onze projecten geen vertraging krijgen.

Overlast

Ook passen we bij het bouwen van de nieuwe onderdoorgang in Elst een andere werkwijze toe, zodat we de overlast zo veel mogelijk verminderen. Nu omwonenden veel thuis zijn ervaren zij mogelijk meer overlast van de werkzaamheden. Daarom passen wij de werktijden aan, zodat omwonenden eerder op de dag rust hebben. Ook verminderen wij de herrie aanzienlijk, doordat we de grond eerst voorboren voordat de damwanden erin worden getrild.

Om volgens planning door te kunnen gaan met allerlei belangrijke projecten is het ook nodig dat onze gemeenteraad beslissingen neemt. Hiervoor is het nodig om te vergaderen met inachtneming van alle voorschriften. Ook daar wordt een praktische oplossing voor bedacht. Ook onze ambtelijke organisatie verdient complimenten voor de wijze waarop de werkzaamheden worden voortgezet. Als verantwoordelijk wethouder voor ruimtelijke ordening, bouwen en wonen constateer ik dat de aantallen bestemmingsplannen en bouwvergunningen onverminderd hoog blijven.

Respect en waardering

Tot slot wil ik mijn respect en grote waardering uitspreken naar onze inwoners die in deze bijzondere tijd allemaal een steentje bijdragen om het coronavirus het hoofd te bieden. Dat gebeurt op vele manieren zoals de richtlijnen na te leven, een kleine boodschap voor de buren te doen of een ondernemer die aanbiedt om minder bedeelden te helpen. Het is hartverwarmend om dat te ervaren. Alleen samen krijgen wij corona onder controle!

Met hartelijke groet, Wijnte Hol. Wethouder ruimtelijke ordening, bouwen en wonen

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen