4 mei: herdenkingen zonder publiek

Foto: Grietje-Akke de Haas

De herdenkingen op 4 mei gaan wel door dit jaar, maar vanwege de coronamaatregelen zonder publiek. Net als andere jaren vindt er wel op zes plaatsen in de gemeente Overbetuwe een herdenkingsplechtigheid plaats, maar in aangepaste vorm.

Gemeente Overbetuwe bereidt dat nu voor, samen met de organiserende comités in de verschillende dorpen. De details worden nog ingevuld, maar in ieder geval leggen leden van het college van burgemeester en wethouders een krans, en de burgemeester houdt een toespraak. Dit alles natuurlijk met inachtneming van de RIVM-richtlijnen. Gemeente Overbetuwe roept mensen dan ook nadrukkelijk op om thuis te blijven en daar op gepaste wijze de gevallenen te herdenken.

Foto’s en video’s

Van alle bijeenkomsten worden foto’s gemaakt en waar mogelijk ook videobeelden, zodat gemeente Overbetuwe dit kan delen met de inwoners. De toespraak van de burgemeester wordt eveneens opgenomen en gepubliceerd.

Er kan een heleboel niet, maar wat doen we wel op 4 en 5 mei?

HeterenSociaal is bezig met de invulling van de herdenkingsmomenten. De vraag aan iedere inwoner van Heteren is, om op 4 mei de Nederlandse vlag halfstok te hangen. Laten we dan om 20.00 uur met allen buiten gaan staan en 2 minuten stil zijn. Om 20.03 uur wordt het Wilhelmus gespeeld door zo veel mogelijk mensen die een trompet of een soortgelijk muziekinstrument hebben, allen vanuit de eigen tuin. Uiteraard kunt je dat met de hele straat meezingen.

Er is al een tiental mensen in Heteren die mee zullen spelen/blazen. Hoe meer, hoe beter! Zou het kunnen gaan lukken dat iedereen in Heteren het Wilhelmus gaat horen? Wil jij ook meespelen? Stuur even een mail naar [email protected] . Op 5 mei vraagt HeterenSociaal iedereen te vlaggen. Dit kan met de prachtige Heteren viert Vrijheid vlaggen en kan ook met de (anders mooie) Nederlandse vlag.

Doe allemaal mee en maak een gedenkwaardig moment op 4 en 5 mei!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen