Veeg je eigen straatje schoon en: End Plastic Soup now!

Doe ook mee aan de Internationale End Plactic Soup Actiedag
Doe ook mee aan de Internationale End Plactic Soup Actiedag
Foto: Petra Scheutjens

Iedereen kent de beelden wel van enorme hoeveelheden plastic in zee. Toch leggen weinig mensen de link met zwerfplastic in hun eigen straat. Want zwerfplastic nu hier op straat, is over een paar jaar, via het lokale water, Plastic Soup in een van de oceanen met enorme milieuschade tot gevolg.

Om bewustzijn te creëren en om meteen op te ruimen gaat Rotary Overbetuwe op pad. Binnen Rotary is End Plastic Soup Now een wereldwijd project. Daarmee is het geen druppel op een gloeiende plaat.

Rotary Overbetuwe gaat verder dan alleen opruimen

Achter de schermen wordt overlegd met de gemeente, verenigingen en scouting over vervolgacties. Uiteraard zoekt Rotary aansluiting bij projecten die reeds lopen binnen de gemeente. Daarbij wordt gedacht over bezoeken van scholen. Immers als je leert plastic meermalen te gebruiken en daarna zorgvuldig op te ruimen/weg te gooien, hebben we minder nodig en komt het ook nooit in de oceanen! Zo leren we zorgvuldig met onze planeet en ons dorp om te gaan!

Doe mee aan het opruimen van zwerfvuil

Op 6 juni aanstaande van 10:00 tot 12:00 uur zal Rotary Overbetuwe een start maken binnen de gemeente samen met iedereen die het belang ervan inziet. We beginnen met het opruimen van zwerfafval. Wil je meedoen, mooi! Als gevolg van de COVID regels raden wij je aan om alleen of met gezinsleden op pad te gaan en de foto’s van jouw vondsten op Facebookpagina Rotaryclub Elst Overbetuwe achter te laten.

Uiteraard kun je op elk ander moment tijdens een wandeling of rondje hardlopen meehelpen door zwerfafval op te ruimen. Ook kun je financieel steunen, kijk dan op onderstaande link End Plastic Soup Now.

Meer informatie

Wilt u meer weten over End Plastic Soup Now? Klik op deze link End Plastic Soup.

Wilt u meer weten over hoe de Rotary meer helpt? Klik op deze link van de Rotary.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen