Overbetuwe heeft een nieuwe kinderburgemeester

Kinderburgemeesters van 2019/2020 Salma en Julia
Kinderburgemeesters van 2019/2020 Salma en Julia
Foto: gemeente Overbetuwe

Julia Meeuwsen is voor het komende jaar gekozen als nieuwe kinderburgemeester. Zij werd maandagochtend 22 juni op haar school door burgemeester Patricia Hoytink-Roubos en kinderburgemeester Salma verrast met het leuke nieuws.

Dit jaar hebben er 16 kinderen uit groep 7 hebben gereageerd op de vacature van kinderburgemeester. Zij hebben een sollicitatieformulier ingestuurd waarin ze over zichzelf vertelden, wat zij belangrijk vinden en waarom zij kinderburgemeester willen zijn.

Selectie

De selectiecommissie (burgemeester, raadslid en beleidsmedewerker) heeft vijf kinderen uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Naar aanleiding van deze leuke en bijzondere gesprekken is Julia tot nieuwe kinderburgemeester gekozen. Zij viel op door haar politieke ambities, ze wil kinderen laten kennismaken met de lokale politiek. Ook wil ze veilig fietsen, meer bewegen en het contact tussen ouderen en kinderen onder de aandacht brengen in haar jaar als kinderburgemeester.

Feestelijk afscheid

Op woensdagmiddag 8 juli wordt feestelijke afscheid genomen van de huidige kinderburgemeester Salma en wordt Julia officieel geïnstalleerd als nieuwe kinderburgemeester. Door de corona-maatregelen eindigt het kinderburgemeesterschap van Salma anders dan verwacht. Haar grootste plan voor dit jaar, de Special Kids Day, is verzet naar 30 mei 2021.

Overbetuwe Nieuws feliciteert Julia met haar nieuwe kinderburgemeesterschap en bedankt Salma voor haar inzet van het afgelopen jaar. 

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De nieuwsredactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen