Weinig opkomst bij informatieavond OBC-Elst

ELST- De informatieavond over de nieuwbouw van OBC-ELst was georganiseerd om mensen op de hoogte te brengen van de belangrijkste aspecten. De nieuwe school komt aan de rand van Elst te staan. Daarmee komen de oude scholen aan de Van der Duijn van Maasdamstraat en de Mozartstraat te vervallen. Alle leerlingen kunnen in 2021 in het nieuwe, moderne schoolgebouw terecht.

Directeur Charles Lohnstein van OBC Elst had alle partijen uitgenodigd om bij deze avond te zijn. Met een nieuwsbrief heeft hij de huidige en de nieuwe omwoners van de school op de hoogte gebracht. Desondanks waren er slechts een handvol mensen uit de Papekamp en Kraaiekamp gekomen.

Presentatie nieuwe OBC

In de oude gymzaal werd een presentatie gegeven over het nieuwe OBC dat er gebouwd gaat worden. Charles Lohnstein, directeur, en Dick Kapteijn, hoofdconciërge, vertegenwoordigden het OBC. Jaap van Es, Van den Berg Architecten gaf uitleg over het gebouw. Carla van der Biezen, gemeente Overbetuwe, kon laten zien hoe de omgeving van de school eruit zal komen te zien.

Na de presentatie konden de aanwezigen vragen stellen aan Charles en Dick, architect Jaap van Es, Carla van der Biezen, Stefan Verberk van Giesbers Ontwikkelen en Bouwen, Henk-Jan Meuleman en Martijn Weidemans van Unica en Helen de Bruijn van SgOMB.

Buurtbewoners

De nieuwe buurtbewoners uit de Papekamp en Kraaiekamp maakten zich het meeste zorgen over de overlast, die het nieuwe gebouw en de toestroom van de jeugd zouden kunnen opleveren. Een groot gebouw dat ineens in de achtertuin staat, is geen fijn uitzicht. Bij de doorgang naar de wijk zou een onveilige situatie kunnen ontstaan, doordat fietsers en scooters er langs rijden. Hangjeugd en de rotzooi die mensen achterlaten; vragen over deze onderwerpen kwam allemaal voorbij.

De meeste zorgen konden worden weggenomen. Carla legde uit dat, met het omgevingsplan rondom de school, al rekening wordt gehouden met bovenstaande aandachtspunten. De architect maakte duidelijk dat in het ontwerp de toevoer van leerlingen en leerkrachten aan de andere kant van de school zal zijn, waardoor overlast beperkt blijft.

Het blijft natuurlijk afwachten wat het resultaat zal zijn van de nieuwe school. De praktijk zal uitwijzen of de plannen overeen komen met de werkelijkheid. Directeur Charles benadrukte dat een goede verstandhouding met de buurt voor hem en de school heel belangrijk zijn!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen