Begin gemaakt met de sloop van gemeentelijke panden aan ‘t Fort

Begin van de sloop is gemaakt
Foto: Foto Suzan

Elst- Wethouder Wijnte Hol heeft officieel de sloopwerkzaamheden gestart door als eerste handeling de sloopknijper in de achtergevel van het pand te zetten.

De panden aan ’t Fort 4 staan sinds de heropening van het gemeentehuis leeg. De gemeente had deze panden sinds 2001 in gebruik na de samenvoeging van de gemeentes Elst, Heteren en Valburg naar de gemeente Overbetuwe.

Tijdelijk onderkomen

Tijdens de verbouwing van de entree en hal van het gemeentehuis werden de panden gebruikt als tijdelijk onderkomen, voor onder andere de balies en receptie. Nu het nieuwe gemeentehuis in gebruik is genomen, wordt het tijd om afscheid te nemen van het gebouw. Het terrein is flink gedateerd. Bovendien bevat het asbest, zodat ervoor gekozen is om het te slopen en daarna opnieuw in te richten.

De eerste werkzaamheden bestaan uit het veilig verwijderen van de asbest. Een gecertificeerd bedrijf gaat de asbestsanering uitvoeren. Dat zal geen gevaar vormen voor de omgeving en daarna wordt het pand gesloopt. Naar verwachting zijn de werkzaamheden eind november klaar.

Nieuwe inrichting

De gemeente is op dit moment bezig om de nieuwe inrichting van het gehele binnenterrein na de sloop te bepalen. De helft van het gebied is eigendom van de Protestantse gemeente Elst. De gemeente wil het gehele gebied graag inrichten met openbare parkeerplaatsen en groen. Er is overleg met de kerk hierover. Het terrein zal naar verwachting begin 2021 opnieuw worden ingericht.

Lees ook: Gemeentehuis Overbetuwe; oud en nieuw verenigd in een gebouw 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden