Driel krijgt nieuw dorpsblad Dwars Door Driel

Foto: Dwars door Driel

Alle Drielenaren vonden in het weekend van 24 oktober een spiksplinternieuw dorpsblad op de mat: Dwars Door Driel. Het blad verbindt inwoners, ondernemers en verenigingen door onderscheidende communicatie over uiteenlopende ontwikkelingen. Het uiteindelijke doel: dorpsprojecten gezamenlijk van de grond krijgen. Wethouder Dimitri Horsthuis-Tangelder nam het eerste exemplaar virtueel in ontvangst.

“Vanuit Platform Samen Driel zijn diverse projectgroepen bezig ons dorp nóg leuker en leefbaarder te maken. Een bruisend dorpshart, meer recreatiemogelijkheden, initiatieven op het gebied van duurzame energie, et cetera. In dit nieuwe blad nemen we onze dorpsgenoten mee in de drive van de mensen achter die prachtige ontwikkelingen”, vertelt Sylvia Deneer namens de projectgroep die ‘Dwars Door Driel’ maakt.

Platformoverstijgend

“Maar we kijken verder dan alleen het Platform”, vervolgt Deneer. “Want ook daarbuiten zijn ontzettend veel Drielenaren op vrijwillige basis actief. In verenigingen, in feestcommissies, bij de zwerfvuilclub of individueel, als bijvoorbeeld mantelzorger. We zien alleen dat men elkaar onderling niet altijd zo goed kent of weet te vinden. Vanuit onze gedeelde passie voor communicatie en het samenbrengen van mensen, willen wij als projectgroep bijdragen aan onderlinge verbinding. En juist ook díe dorpsgenoten een podium geven, zodat zij weer een inspiratiebron zijn voor anderen.”

Samen kansen benutten

Die verbinding is echt nodig, bevestigt Olga Ophof, lid van het Platform en betrokken bij projectgroep de Huiskamer. “Er liggen nu allerlei kansen om Drielenaren met elkaar in contact te laten komen. Of we kansen verzilveren, hangt voor een groot deel af van de manier waarop we hier samen mee aan de slag gaan. Stap één is een goed idee. Stap twee is onderzoeken wat er mogelijk is; daarvoor hebben we veel mensen met kennis en kunde in het dorp. Stap drie is samenwerken; met elkaar en met de gemeente. Hierdoor ontstaan ook nieuwe inzichten, of komt er bijvoorbeeld hulp uit onverwachte hoek. Samen kun je gewoon veel meer. Niet alles lukt, veel wél!”

 Lekker dwars

“Als projectgroep wisten we meteen: er moet een ouderwets lekker lezend dorpsblad komen, in een eigentijds jasje, met een toegankelijke tone-of-voice en ‘de mens’ centraal”, aldus Deneer. “De titel was al net zo snel gevonden: Dwars Door Driel. Want de artikelen in dit blad gaan dwars door het dorp heen. Jong & oud, inwoner, ondernemer & verenigingslid, rasechte Drielenaar of ‘import’; met deze krant willen we een spreekbuis zijn voor iedereen in Driel. Dat doen we op onze eigen ‘dwarse’ manier, waarbij we platgetreden paden proberen te vermijden”, vertelt Deneer enthousiast. Het blad gaat zo’n drie à vier keer per jaar verschijnen, aangevuld met blogs over actuele ontwikkelingen.

Virtuele lancering

In verband met het coronavirus is het blad virtueel gelanceerd. In een korte video gaven enkele dorpsgenoten de krant door aan wethouder Dimitri Horsthuis-Tangelder. Die nam het in ontvangst met de woorden: “Super om te zien dat de krant er nu ligt en hoeveel energie er in het dorp is op dit moment.” Die positieve vibe heeft onder andere te maken met het succesvol vergroenen van bushalte-daken en de toezegging van Gemeente Overbetuwe om 3 miljoen euro bij te dragen aan de vitalisering van het dorpshart. Prachtige resultaten als gevolg van maandenlang hard, constructief en enthousiast werken vanuit Platform Samen Driel.

 www.samendriel.nl

Tegelijk met dorpsblad Dwars Door Driel is de nieuwe website van het Platform Samen Driel live gegaan. Een flinke klus, gezien de hoeveelheid beschikbare informatie vanuit de verschillende project- en werkgroepen. Deneer: “Je kunt hier de actuele voortgang van projecten volgen, kennismaken met groepsleden en je aanmelden om zelf iets te doen voor het dorp. Want nogmaals: ieders inbreng is welkom en samen staan we sterker!”

Bekijk hier de pdf van de eerste uitgave van Dwars door Driel.

Bron:OnsOverbetuwe

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen