Corona teststraat geopend in Elst voor inwoners Gelderland-Midden

Foto: Gustavo Fring via Pexels

Elst- De zesde corona teststraat voor de inwoners van Gelderland-Midden opent dinsdag 3 november. Aan de Einsteinweg 6 in Elst starten twee testlijnen om 260 testen per dag af te nemen. Alle inwoners met gezondheidsklachten kunnen terecht in de nieuwe teststraat. Een afspraak maken kan via de landelijke afsprakenlijn Corona 0800-1202 of online via www.coronatest.nl

De gemeente Overbetuwe en GGD Gelderland-Midden vinden het belangrijk dat inwoners in hun directe omgeving getest kunnen worden op het coronavirus(Covid-19). GGD Gelderland-Midden zoekt nog naar diverse medewerkers voor de teststraat. Zowel voor de administratie als het afnemen van de testen. Andere teststraten voor Gelderland-Midden zijn in Ede, Barneveld, Arnhem, Velp (gemeente Rheden) en Wageningen.

Burgemeester Hoytink-Roubos van Overbetuwe:

‘De opening van de teststraat in Elst maakt het voor de inwoners van Overbetuwe en Lingewaard makkelijker om zich te laten testen. Testen bij klachten is een belangrijke manier om het virus onder controle te krijgen, dus ik ben erg blij met de komst van deze teststraat.’

GGD zoekt diverse medewerkers voor testlocatie

Voor het afnemen van testen zijn veel medewerkers nodig. GGD Gelderland-Midden zoekt naar personen die de testen willen afnemen. Ook administratieve krachten zijn nodig. Over het algemeen worden de functies parttime ingevuld en kunnen ook in het weekend plaatsvinden. De GGD gaat heel flexibel om met de roosterwensen van de medewerkers. Ben jij of ken jij iemand die dit belangrijke werk zou willen gaan doen? Specifiek voor deze testlocatie? Kijk dan op de website VGGM bij de vacatures.

Korte cursus testen uitvoeren

De GGD biedt de testmedewerkers een korte cursus aan van maximaal een halve dag. Daarna worden ze getraind en kunnen ze onder begeleiding de eerste testen uitvoeren. Bij het goed afronden van deze cursus krijgt de persoon een verklaring van een arts dat hij of zij geschikt is bevonden voor deze werkzaamheden. Voor een uitgebreidere beschrijving van de functie en informatie over deze functies en hoe men kan solliciteren, verwijzen wij naar de site met de coronawerkzaamheden.

De gemeente Overbetuwe en GGD Gelderland-Midden zijn ervan overtuigd, dat zij door deze gezamenlijke aanpak een bijdrage kunnen leveren aan de bestrijding van het coronavirus.

Lees ook: Teststraat ingericht bij Valburg voor sneltesten op corona

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden