Voedselbank Overbetuwe houdt in december een grote inzamelactie

Foto: Free-Photos via Pixabay

Dit jaar vindt opnieuw een grote inzamelingsactie plaats op zaterdag 12 december voor de Voedselbank Overbetuwe, bij zoveel mogelijk supermarkten in de hele gemeente. Vorig jaar resulteerde de actie in 300 bananendozen vol met boodschappen. Daarnaast kreeg de Voedselbank vele hartelijke en enthousiaste reacties. Hopelijk wordt het dit jaar net zo’n groot succes!

De inzamelactie in 2019 was bij vijf supermarkten, de Molukse, katholieke en protestantse geloofsgemeenschappen in Elst, als ook de Rotary en Interact (jeugdprogramma van Rotary). Dit jaar gaat de Voedselbank Overbetuwe opnieuw samenwerken met dezelfde partijen. Daarnaast zal de Voedselbankactie op 12 december in de hele gemeente Overbetuwe worden georganiseerd. Met deze actie maken de kerken, supermarkten en andere organisaties gezamenlijk met de inwoners van Overbetuwe zich hard/hart voor de mensen die gebruik moeten maken van de Voedselbank Overbetuwe.

Samenwerking tussen verschillende partijen

De Voedselbank Overbetuwe heeft al diverse aanmeldingen gekregen. Tien van de dertien supermarkten hebben zich al opgegeven; naast de Jumbo, Albert Heijn, Aldi en Lidl zijn er dit  jaar ook de Coop en Attent bijgekomen. Alle lokale geloofsgemeenschappen doen deze keer ook mee. Juist in deze tijd wordt er steeds meer beroep gedaan op de Voedselbank. Naast jouw eigen boodschappen kun je, op zaterdag 12 december, ook iets kopen voor mensen die afhankelijk zijn van de Voedselbank. Dit mag van alles zijn en iets dat past bij jouw portemonnee. Jouw bijdrage is van harte welkom. De Voedselbank zorgt ervoor dat de actie corona-veilig wordt georganiseerd en dat de artikelen die je koopt bij de Voedselbank worden afgeleverd.

Proeftuin Randwijk levert geregeld fruit

Midden in de Betuwe, langs de Linge ligt Proeftuin Randwijk. Deze 20 hectare grote boomgaard is de plek waar onderzoek gedaan wordt ten behoeve van de Nederlandse fruitteelt. Hier wordt bijvoorbeeld gekeken hoe een nieuw appel- of perenras op de beste manier geteeld kan worden. Al sinds enige tijd ontvangt de Voedselbank regelmatig appels voor hun klanten. Er zit wel wat hagelschade op het fruit, maar daardoor is het zeker niet minder smakelijk. Een welkome aanvulling aan de voedselpakketten! De Proeftuin Randwijk draagt zo een mooi steentje bij om iedereen gezond en wel deze moeilijke Corona periode door te krijgen.

Actie kerken Heteren

De gezamenlijke kerken in Heteren hebben een paar maanden lang extra aandacht gevraagd voor de voedselbank. Zij deden dit onder andere door waardepunten in te zamelen van Douwe Egberts-punten. Jaarlijks is er in december een landelijke inzamelactie, maar natuurlijk mag er het hele jaar al ingezameld worden. De bij de Voedselbank ingeleverde punten zijn goed voor 450 pakken koffie! Een geweldig aantal! Een mooie start voor de Voedselbankactie in december. Hartelijk dank daarvoor!

Meedoen als vrijwilliger?

Wil je niet alleen doneren, maar ook als vrijwilliger aan de slag? Daar is de Voedselbank erg blij mee! Op zaterdag 12 december staat de Voedselbank in twee tijdsbestekken van vier uur (9.00-13.00 en 13.00-17.00 uur) bij de supermarkten. Per tijdsbestek zijn zij met zes mensen aanwezig (twee om klanten te informeren (flyeren) bij binnenkomst, twee bij de kraam in de winkel met voedselbankartikelen en twee mensen voor de inname van de artikelen). Per supermarkt zijn twaalf mensen (jong en oud) nodig. Jouw hulp (voor een shift van vier uur) is van harte welkom. Als je het leuk vindt om te helpen geef je dan zo snel mogelijk, doch uiterlijk 30 november op bij gemeentediaken Wichert van Olst (e-mail: [email protected] of telefoon 06-83 116 898) met vermelding van je naam en eventuele voorkeur van tijd en supermarkt.

Lees ook: Inzamelingsactie voor de Voedselbank

Bron: Voedselbanken Nijmegen Overbetuwe

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden