Sinterklaas evenementen mogen niet plaatsvinden; ook niet in Elst

Foto: R.F. (Roel) Jorna, wikimedia

ELST / ZETTEN / DRIEL – Afgelopen woensdag had de eigenaar van de Jumbo in Elst een drive-through voor de kinderen georganiseerd, een coronaproof actie voor Sinterklaas. Daar waren de sinterklaasverenigingen uit Zetten en Driel niet blij mee! Want zij hadden geen toestemming gekregen voor een publieke actie.

Sinterklaas heeft in Zetten samen met zijn Pieten wel wat lekkers bij diverse kinderen aan huis bezorgt, zonder dat er contact is met de kinderen of hun ouders. De Sint vertelde op Facebook dat hij heeft genoten van de leuke versierde huizen en dat hij het ook echt jammer vindt dat hij de kinderen niet allemaal tegelijk mag zien. Sinterklaas heeft in Driel een livestream gehouden.

Gemeente Overbetuwe had geen toestemming gegeven

Gemeente Overbetuwe had geen toestemming gegeven voor de drive-through. Ze benadrukken dat publieksevenementen niet worden toegestaan; dat zijn de landelijke regels. Daar zijn geen uitzonderingen op. De gemeente is dan ook niet blij met de actie in Elst. John Macleane liet weten dat hij vooral een leuk feest voor de kinderen wilden geven en dat het volgens hem coronaproof is gegaan. Het ging om een eenmalige actie waar geen vergunning voor was aangevraagd.

Zo’n actie, hoe goed bedoeld, valt niet bij iedereen in goede aarde. Een aantal mensen reageerden boos en gaven de gemeente al de schuld dat ze met twee maten hadden gemeten. De sinterklaasverenigingen uit Driel en Zetten waren er in elk geval niet blij mee. Het is vooral dit jaar al een grote uitdaging om Sinterklaas te vieren nu de Sint en zijn Pieten zich aan strenge regels moet houden.

Lees ook: Mag Sinterklaas en de Pieten nu wel of niet op huisbezoek komen?

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen