Wijkplatform Elst Oost is op zoek naar extra bestuurslid

Foto: PublicDomainPictures via Pixabay

ELST- De penningmeester van het Wijkplatform Elst-Oost heeft aangegeven te gaan stoppen. Na vele jaren betrokkenheid heeft de penningsmeester zijn functie neergelegd.

Daarom zijn zij per direct op zoek naar een extra bestuurslid. Geïnteresseerd? Stuur een e-mail naar: [email protected]

Kernthema’s Wijkplatform

De rol/functie van het Wijkplatform is het betrekken van de bewoners bij thema’s die spelen in hun eigen straat/buurt/wijk. Als functie voor het Wijkplatform ziet zij daarbij:

  • Verbinden : koppelen van bewonersinitiatieven en versterken van het gemeenschapsgevoel.
  • Activeren : stimuleren en ondersteunen van nieuwe bewonersinitiatieven.
  • Adviseren: van bewonersinitiatieven richting gemeente.

In samenwerking met de Gemeente is het van belang om duidelijk de verwachtingen naar elkaar hebben uit te spreken, zodat er geen onnodig tijd en energie verloren gaat bij het realiseren van de initiatieven. Periodiek worden de kernthema’s binnen het Wijkplatform besproken, zodat duidelijk is welke thema’s actueel zijn. Voor de komende periode 2021/2022 zijn de volgende zeven onderwerpen actueel:

  1. Vergroening van de wijk.
  2. Afvalproblematiek.
  3. Verkeersveiligheid Westeraam.
  4. Ontwikkeling van het stationsgebied. Betrekken van omwonenden bij de nieuwe functie van het gebied en het realiseren van een veilige (woon)omgeving.
  5. Gebiedsontwikkeling nieuwbouwprojecten Elst Oost:
    • De Pas (wijk Brienenshof).
    • Rijzenburg (wijk Westeraam).
  6. Het toenemende verkeer op Rijksweg Zuid en Olympiasingel met de mogelijke komst van de Railterminal en de ontwikkeling van industrieterrein Park 15. Daarbij is met name aandacht nodig voor het fietsverkeer (Knoop 38) en het tijdig realiseren van de noodzakelijke wegen en fietspaden.
  7. Spoorkruisingen Rijksweg-Noord (tunnel) en Weteringsewal (viaduct). Naast de inpassing is een goede en veilige wegomlegging van belang.

Bron: Wijkplatform Elst-Oost

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen