Integraal Kwaliteitsplan Openbare Ruimte

Foto: Overbetuwe Nieuws

In het voorjaar van 2020 kon je meedenken bij het opstellen van het Integraal Kwaliteitsplan Openbare Ruimte (IKP OR). Daarbij heb je de gewenste kwaliteit van de openbare ruimte aangegeven.

Gemeente Overbetuwe presenteert het kwaliteitsplan en informeert over de stappen die genomen worden om het plan vast te laten stellen door de gemeenteraad.

Openbare ruimte

De openbare ruimte van een gemeente: dat zijn alle wegen, het groen, het straatmeubilair, de bruggen, viaducten en tunnels en het water die voor iedereen toegankelijk zijn. De gemeente Overbetuwe vindt het belangrijk dat de openbare ruimte er verzorgd uitziet zodat alle inwoners zich prettig en veilig voelen. En de openbare ruimte speelt ook een belangrijke rol bij maatschappelijke vraagstukken in de gemeente.

Voorkeur college

Het college van B&W heeft op 25 november 2020 het IKP OR behandeld. Het college heeft de voorkeur uitgesproken voor het onderhoudsscenario ‘basis op orde’ en te starten met de realisatie van de ambities (tempo 1 laag). Voor vervangingen wil het college een meerjarenplan op laten stellen.

Procedure

  • 9 februari 2021 bespreekt de gemeenteraad het plan in een voorbereidende vergadering.
  • Op 23 februari neemt de gemeenteraad een besluit over het IKP OR.

In het 2e kwartaal 2021, bij kadernota maakt de gemeenteraad de scenariokeuzes voor onderhoud, de realisatie-ambities en de vervangingen.

Inspreken

In de voorbereidende vergadering van 9 februari kun je inspreken. Vanwege de coronacrisis is er geen publiek welkom bij deze politieke avond. Wel kun je een inspraakreactie geven met een tekst of een filmpje (van maximaal 5 minuten). Je stuurt dit uiterlijk maandag 8 februari 12.00 uur in naar de griffie: [email protected]. Daarnaast kun je online inspreken op de vergadering zelf. Hiervoor moet je je uiterlijk 2 februari aanmelden bij de griffie.

Wethouder Openbare Ruimte Brigitte Faber-De Lange bedankt iedereen voor inbreng bij de opstelling van het plan, zodat de inwoners en de gemeente samen kunnen werken aan een mooie en veilige openbare ruimte, waarin de ambities kunnen worden gerealiseerd.

Vragen en contact

Heb je vragen? Neem dan contact op met B. Colen, via [email protected] of via telefoonnummer 14 0481

Bron: gemeente Overbetuwe

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen