Code rood: alle test- en vaccinatielocaties zondag dicht

De teststraat in Elst wordt zondag gesloten
De teststraat in Elst wordt zondag gesloten
Foto: Overbetuwe Nieuws

Vanaf morgen, zondag 7 februari wordt er hevige sneeuwval in combinatie met veel wind verwacht. Het KNMI heeft code rood afgegeven voor het gehele land. Dit houdt in dat alle vaccinatie- en teststraten in het gehele land dicht zijn. Ook die van GGD Gelderland-Midden.

Alle afspraken die ingepland staan voor de teststraten en vaccinatielocatie op zondag 7 februari 2021 komen te vervallen. Het gaat om de vaccinatielocatie in Hotel Papendal (Arnhem) en om deze 9 testlocaties:

  • Elst, voormalig Formido-gebouw.
  • Wageningen, zalencentrum De Patio.
  • Arnhem, supportershome GelreDome.
  • Barneveld, jongerencentrum Villa 29.
  • Ede, bioscoop Pathé.
  • Lent (Nijmegen), XL-locatie bij Pathé.
  • Nijkerk, Hart van Holland.
  • Velp, in ziekenhuis Velp.
  • Zevenaar, huisartsenpost bij het ziekenhuis.

GGD Gelderland-Midden belt nu alle mensen die een afspraak hadden staan om gevaccineerd te worden of die een testafspraak hadden om de afspraak af te zeggen. Het is mogelijk dat we mensen niet op tijd bereiken.

Zelf bellen voor nieuwe afspraak

Mensen kunnen zelf bellen om de afspraak voor vaccinatie opnieuw in te plannen. Ze kunnen hiervoor bellen het telefoonnummer dat in de uitnodigingsbrief staat. Mensen met een afspraak voor een coronatest kunnen een nieuwe afspraak maken door te bellen met de landelijke afsprakenlijn: 0800-1202 of online via coronatest.nl. Mocht het vanwege mogelijk lange wachttijden of andere omstandigheden dit weekend niet lukken het callcenter te bereiken, kun je ook na het weekend de afspraak opnieuw inplannen.

Geen verspilling vaccins

De ongebruikte vaccins gaan in een speciaal daarvoor geschikte koelkast. De GGD gebruikt de vaccins in de aankomende dagen. De aanlevering van vaccins passen ze zo nodig aan, zodat ze niet onnodig vaccins verspillen.

Afhankelijk van de weersverwachtingen bekijkt GGD Gelderland-Midden in de loop van zondag 7 februari wat dit betekent voor de opening en openingstijden van de teststraten en vaccinatielocatie op maandag 8 februari en de rest van die week.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen