Forte Welzijn nieuwste jongerenwerker Jeroen van de Ven

Onze nieuwe jongerenwerker Jeroen van de Ven
Onze nieuwe jongerenwerker Jeroen van de Ven
Foto: Jeroen van de Ven

ELST- Forte Welzijn heeft een nieuwe jongerenwerker Jeroen van de Ven. Wie is hij en wat kan hij betekenen voor de jongeren in Overbetuwe? Jeroen stelt zichzelf voor:

Mijn naam is Jeroen van de Ven, ik ben 29 jaar, woon in Deventer en ik ben de nieuwe jongerenwerker van Overbetuwe. Naast Benny, Fleur, Jolanda en Mariska zal ik veel te zien zijn op straat en accommodaties die open staan om jongeren te ontmoeten.

jongerenwerkerWie is Jeroen

Voor mijn huidige baan als jongerenwerker heb ik de SPH (nu social work) gestudeerd. Naast Jongerenwerker ook een ondernemer en een actieve danser. Ik ben een breaker dat wil zeggen dat ik breakdance beoefen. Dit doe ik al vanaf mijn 15e. Ik heb wedstrijden, optredens gedanst en ik zat een crew. In mijn onderneming geef ik ook voorlichtingen over kindermishandeling en verwaarlozing op het basis, voortgezet en beroeps onderwijs. Ook professionals geef ik handvaten, tips en tricks om zo meer bewustwording te creëren over dit onderwerp.

Forte Welzijn!

Dat is de organisatie waar ik mijn jongerenwerkzaamheden ga uitvoeren. Voorheen heb ik als jongerenwerker bij Raster gewerkt in Deventer. Wat houdt jongerenwerker zijn precies in? We zijn er voor jongeren dus kom je mij als jongerenwerker tegen waar jullie , jongeren, zijn : Dit kan zijn op straat, school, thuis of bij voetbal etc. we willen jullie graag kennen, in gesprek gaan en horen wat jullie bezig houdt.

Door te luisteren naar jouw verhaal kunnen we jongeren  ondersteunen bij vragen, maken van keuzes, ideeën, plannen en het mee organiseren van activiteiten. Waar er hulp nodig is op verschillende gebieden daar kunnen wij bij springen voor begeleiding. Vanuit het jongerenwerk zoeken we steeds contact met jongeren nu echter veel online.

Jongeren een stem geven

We houden ons ook druk mee bezig met de jongerenparticipatie om de jongeren een stem te geven. Dit door gewoon weg met jullie in gesprek te gaan.  Jongeren mee te laten denken, erbij betrekken en mede verantwoordelijk maken bij plannen, veranderingen en beslissingen. Vooral mijn collega Benny heeft hier al een grote slag in gemaakt. Zo is hij druk bezig om met ambtenaren aan tafel te gaan om dit goed van de grond te trekken.

Vooral in deze tijd komen wij in de maatschappij verschillende problemen tegen. Zoals: depressiviteit, eenzaamheid en achterstanden op school prestaties. Hierbij wil ik ook graag ook namens mijn collega’s een oproep doen. Wat houdt je bezig en waar loop je tegen aan? Hierbij nodig ik jullie uit om met ons mee te denken over wat mogelijk is in deze tijd en hebben jullie nog ideeën qua activiteiten en bezigheden?

Enthousiast

Ik heb ontzettend veel zin om zoveel met jullie te bedenken en te organiseren! Hoe kan je ons vinden? Je kunt ons vinden via Instagram jeroen_jongerenwerker en op Jongerenwerk Overbetuwe. Maar je mag mij ook gewoon even bellen of een berichtje doen: 06 82151051. Ik ben ook aanwezig aan de Prinses Irenestraat 49  Elst op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdagmiddag tot 16:00 uur.

jongerenwerker

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen