Forte Welzijn helpt ook bij geldzaken

Forte Geldzaken kan jou ondersteunen
Forte Geldzaken kan jou ondersteunen
Foto: Bruno /Germany via Pixabay

Heb je hulp nodig bij jouw financiële zaken en weet je niet waar je die kunt vinden? Een onderdeel van Forte Welzijn is Forte Geldzaken.

Stel dat je partner is overleden die altijd de administratie deed. Je kunt dan, naast het grote verdriet, met de handen in het haar zitten omdat je niet weet hoe je die administratie moet aanpakken. Forte Geldzaken kan dan tijdelijk ondersteunen. Zodat je overzicht hebt over je financiën, zelf de administratie kunt bijhouden of geregeld wordt dat je hier goede hulp bij krijgt.

Forte Geldzaken kan minima helpen met het invullen van de belastingaangifte. Voor de een is dat een makkelijke klus, een ander kan er erg tegenaan hikken. Ze helpen ook bij het aanvragen van schuldkwijtschelding. Voor vragen over huur- of zorgtoeslag kun je terecht bij het toeslagenspreekuur.

Ondersteuning bij digitale aanvragen

In de gemeente Overbetuwe kunnen mensen met een lager inkomen een beroep doen op de minimaregelingen. Bijvoorbeeld de MEEDOENREGELING. (Voorheen was dit de GELREPAS). Deze  Meedoenregeling is een initiatief van de gemeente Overbetuwe, om mensen met een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm toegang te geven tot lokale diensten en activiteiten. Kom je hiervoor in aanmerking dan krijgt een volwassene 450 punten en een kind 600 punten die ze kunnen inzetten om bv. bij Forte Fit een cursus te volgen of om kinderen lid te maken van een sportclub. Je kunt de Meedoenregeling digitaal aanvragen. Lukt dit niet zelf en heb je niemand in je omgeving die kan helpen? Dan kan een vrijwilliger van Forte Geldzaken hierbij ondersteunen.

Forte Geldzaken

Forte Geldzaken doet nog veel meer:

  • Heb je moeite met het invullen van formulieren?
  • Krijg je je administratie maar niet op orde?
  • Ben je bang om (dieper) in de schulden te raken?
  • Raak je het financiële overzicht kwijt?
  • Kun je  hiervoor geen hulp vinden in uw omgeving?
  • En heb je geen financiële middelen voor deskundige hulp?
  • Heb je recht op bepaalde toeslagen?

Vraag om ondersteuning

Voor iedereen geldt: trek aan de bel, voordat je te ver in de schulden komt. Forte Geldzaken helpt en kijkt mee. Foka Bruggema is telefonisch bereikbaar via het algemene telefoonnummer van Forte Welzijn: 085-040 60 66 en per mail: [email protected]

De vrijwilligers van Forte Geldzaken komen normaal gesproken bij mensen thuis, maar door het coronavirus vinden de gesprekken nu vaak telefonisch plaats of kun je bij hen op het kantoor komen in de Wieken. Vraag gewoon advies. Forte Geldzaken staat apart van de gemeente en gaat heel discreet met de privacy om. Foka zegt: “Liever een contact te veel dan te weinig”. Voor meer informatie, kijk op Forte Welzijn.

Bron: Nieuwsmagazine Forte Fit

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen