Inwoners van 70 jaar en ouder mogen bij de Tweede Kamerverkiezing ook briefstemmen

Foto: Still uit video uitleg

Op woensdag 17 maart 2021 vindt de Tweede Kamerverkiezing plaats. Bij deze Tweede Kamerverkiezing heb je extra mogelijkheden om jouw stem uit te brengen. Vanaf 70 jaar mag je ook briefstemmen.

Op maandag 15 en dinsdag 16 maart 2021 zijn in alle gemeenten een aantal stemlokalen geopend, vooral voor kiezers die als gevolg van het coronavirus tot de risicogroepen behoren. Op 17 maart kunt u uw stem uitbrengen in het stemlokaal. Kiezers van 18 jaar en ouder kunnen, net als bij andere verkiezingen, iemand machtigen om hun stem voor hen uit te brengen.

Briefstemmen 70-plus

Inwoners van 70 jaar en ouder mogen bij deze Tweede Kamerverkiezing ook per brief stemmen. Gemeente Overbetuwe stuurt per post alles wat je nodig hebt om te stemmen:

  • Stempluspas met gezondheidscheck.
  • Briefstembiljet.
  • Een envelop voor het briefstembiljet.
  • Een retourenvelop.
  • Uitleg over stemmen per brief.

Deze documenten ontvangt  je in twee keer. Heb je op 5 maart de documenten nog niet ontvangen? Mail dan naar [email protected] of bel naar 14 0481.
Zorg dat jouw briefstem voor woensdag 17 maart 21.00 uur aankomt, door jouw briefstem uiterlijk vrijdag 12 maart 17.00 uur op de post te doen óf jouw briefstem in te leveren op het gemeentehuis (Dorpsstraat 67 in Elst).

 

♦♦♦

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden