Werkzaamheden van start Rijksweg-Noord onderdoorgang spoor op Ceintuurbaan

Foto: Elst Noord Spoorkruisingen

ELST- De werkzaamheden op de Rijksweg-Noord tussen het spoor en de Ceintuurbaan starten op dinsdag 6 april . Met deze werkzaamheden wordt de aansluiting van de Rijksweg-Noord op de onderdoorgang voorbereid.

Om de woningen en de bouwplaats van de onderdoorgang op ieder moment goed bereikbaar te houden zijn de werkzaamheden opgedeeld in 3 fases.

Fase 1: verwijderen asfalt

In week 14, di 6 t/m 9 april, starten de werkzaamheden op de rijbaan. Er wordt eerst meer ruimte gemaakt voor de toekomstige parallelweg naast de Rijksweg-Noord  Het is noodzakelijk en daarvoor wordt de Rijksweg-Noord versmald. Een gedeelte van de Rijksweg-Noord wordt verwijderd door het asfalt te frezen. Omdat deze een (deels) asbesthoudende ondergrond heeft, moet het asbest gesaneerd (verwijderd) worden.

Dit vindt plaats binnen bouwhekken en door mensen in beschermende kleding, die volgens richtlijnen de werkzaamheden uitvoeren zonder gevaar voor de omgeving. Omwonende kunnen geluids- en trillingshinder ondervinden tijdens de werkzaamheden. De werkzaamheden zijn van dinsdag tot en met vrijdag van 07:00 uur tot 17:00 uur.

Bereikbaarheid

De huidige rijbaan is in deze week alleen bereikbaar voor bouwverkeer van de onderdoorgang en de omwonenden (en bezoekers) aan de even kant. De aanwonenden (en bezoekers) aan de oneven kant van de straat kunnen gebruik maken van het huidige fietspad/parallelweg om van en naar de woning te komen via de ingang bij garage Weijs.

De middengeleider op het fietspad tussen huisnummers 101 en 103 wordt tijdelijk verwijderd. Let op: het fietspad wordt zowel door voetgangers, (brom)fietsers, auto’s en andere vervoersmiddelen gebruikt in beide richtingen. Als tijdens de werkzaamheden een inrit enkele uren niet bereikbaar is, dan wordt dit persoonlijk met de bewoner(s) afgestemd. Alle woningen zijn altijd te voet bereikbaar. Op afbeelding 1 staan met blauwe lijnen aangegeven hoe de woningen bereikbaar zijn. Binnen het groene vlak worden de werkzaamheden uitgevoerd. (Tekst gaat verder onder de afbeelding.)

Fase 2: diverse werkzaamheden

Op maandag 12 april (week 15) start het verwijderen van de fietspaden. Het aanbrengen van een hemelwaterafvoer. Het vernieuwen van de inritten op gemeentelijke grond. Het verleggen van sloten op het terrein van Rijzenburg en het realiseren van de nieuwe parallelweg. Omwonende kunnen geluids- en trillingshinder ondervinden tijdens de werkzaamheden. De werkzaamheden zijn van maandag tot en met vrijdag van 07:00 uur tot 17:00 uur.

Bereikbaarheid

Bewoners (en bezoekers) kunnen gebruik maken van de hoofdrijbaan om van en naar de woningen te komen. Tijdens het maken van een inrit en het aanbrengen van de definitieve bestrating (parallelweg), kan een woning tijdelijk niet bereikbaar zijn met de auto. Dit wordt afgestemd met de bewoner(s). De woningen blijven altijd te voet bereikbaar. Op afbeelding 2 staat met blauwe lijnen aangegeven hoe de woningen bereikbaar zijn. De werkzaamheden zijn binnen de groene vlakken. (Tekst gaat verder onder de afbeelding.)

Fase 3: data volgt nog

Over fase 3 volgt op een later moment meer informatie. Tijdens deze fase kunnen de huisnummers 89, 91, 93, 95, 97 en 101 gebruik maken van de parallelweg met de definitieve bestrating. De even nummers en het werkterrein van de onderdoorgang, zijn bereikbaar via de tijdelijke bouwweg. Deze ligt op de plaats van het toekomstige oostelijke fietspad. Op de volgende afbeelding staat het ontwerp van de definitieve situatie weergegeven.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen