Protestantse kerk Elst houdt interactieve PaasChallenge voor jongeren

Een interactieve PaasChallenge voor jongeren
Foto: Flyer Protestante kerk Elst

Elst – Corona gooit veel roet in het eten. Helaas gaat daarom dit jaar het paasvuur niet door. Maar niet getreurd. De Protestante kerk Elst is niet bij de pakken neer gaan zitten. Er wordt vlak voor Pasen een PaasChallenge georganiseerd ‘De weg door Jeruzalem’. Het is een spel van JOP (jeugdtak van de landelijke PKN). Vele gemeente doen hier aan mee. Het is een speurtocht waarbij je van punt naar punt loopt en opdrachten krijgt. Je bent als deelnemer een ‘tegenstander’ van Jezus.

Stel je voor dat je in een tijdmachine kan stappen, terug naar het jaar 30 van onze jaartelling. Opeens loop je door de straten van Jeruzalem op zoek naar geheime aanwijzingen. Overal kom je QR-codes tegen en ga je het gesprek aan met virtuele gesprekspartners uit de tijd van Jezus. Je zit middenin het verhaal van Pasen.

Welke rol speel jij?

Je moet raden welke ‘rol’ jij in het Paasverhaal hebt. Als deelnemer worstel je met één van de vier problemen op het gebied van liefde, macht, vrijheid of spiritualiteit. Tijdens het spel ontdek je dat Jezus op al deze gebieden een andere weg gaat. En hij geeft je de mogelijkheid om te herstellen op het gebied waar je worstelt. Tijdens het spel moet je proberen je rol zo goed mogelijk te spelen: waarom is de weg die Jezus gaat een probleem voor jou?

De tocht is zo’n 3,5 km en duurt ruim een uur. De Protestantse Gemeente Elst heeft moeite genomen om het leuk te maken voor jong en oud. Het wordt coronaproof georganiseerd. Inschrijven kan in tijdsblokken en met twee personen of één huishouden. De tocht start en eindigt bij De Ruimte.

Meld je aan!

De PaasChallenge wordt gehouden op woensdag 31 maart, donderdag 1 en vrijdag 2 april van 9.00 tot 20.00 uur. Wil jij meedoen? Meld je dan aan via de link van Protestante Kerk Elst
samen met jouw groepsgenoten en reserveer een tijdsslot. Verzamel op de afgesproken tijd bij de Ruimte. Belangrijk is dat je een telefoon met internet, een QR-code scanner en een pen meenemen. Hou je aan de coronamaatregelen en laat het avontuur beginnen!

♦♦♦

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden