Boekenservice Alzheimer Café is verlengd

De boekenservice is verlengd
De boekenservice is verlengd
Foto: StockSnap via Pixabay

Elst – Alzheimer Café heeft een boekenservice waarbij je verschillende boeken over dementie kunt lenen. Deze boekenservice is gratis! Als je interesse hebt dan kan je je ervoor aanmelden.

Je krijgt in totaal vier boeken in een tas. De boeken kan je niet zelf bepalen, dus welke je krijgt is telkens weer een verrassing. Eén van de vrijwilligers van Alzheimer Café Overbetuwe bezorgd ze bij jou aan huis. Na een paar weken worden de boeken weer opgehaald en/of omgeruild voor een nieuwe tas.

Boekenservice

Als je je wilt aanmelden voor de boeken, dan kan je je telefonisch aanmelden bij Christa Vogel, coördinator Alzheimer Café Overbetuwe. Christa is bereikbaar van dinsdag t/m donderdag via 06-40863583. Je kunt ook terecht voor vragen, opmerkingen of meer informatie. Een mailtje sturen naar [email protected] mag natuurlijk ook.

Voor iedereen die behoefte heeft aan een gesprek of een luisterend oor is er natuurlijk de AlzheimerTelefoon. Deze is dagelijks van 9.00 tot 23.00 uur gratis bereikbaar op 0800-5088. Op de website van Alzheimer Nederland is veel informatie te vinden.

Gesprek met Sanja Koopmans

Op de website van Alzheimer Nederland is veel informatie te vinden. Zo staan er diverse video’s die ook thuis te bekijken zijn, wat in de huidige omstandigheden wel zo prettig is. In één van deze aflevering aandacht voor een interview met oud-bezoekster/vrijwilligster Sanja Koopmans. Zij was jaren enthousiast betrokken bij het Alzheimer Café, maar is inmiddels verhuisd naar het westen van het land. Sanja is 69 jaar en heeft sinds 2019 de diagnose Alzheimer. In 2017 begon het ‘niet pluis gevoel’. Hieronder kun je het interview door Renate Buitenhuis bekijken.

 

Bron: Alzheimer Café Overbetuwe

♦♦♦

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen