Spandoeken geplaatst tegen windmolens tussen Dodewaard en Zetten

Een van de spandoeken
Een van de spandoeken "Hier geen windmolens!"
Foto: Overbetuwe Nieuws

Zetten – Bewonersplatform Windpark Midden-Betuwe heeft twee spandoeken opgehangen als protest tegen de windmolens die langs de A15 tussen Dodewaard en Zetten staan gepland.

Vlakbij Dodewaard hangt al een spandoek “Hier geen windmolens!” en vandaag is een nieuwe opgehangen. Met vereende krachten is het spandoek geplaatst op de Veldstraat tussen Zetten en Hemmen.

Geen windmolens voor de deur

De geluiden tegen het nieuwe windpark van Neder-Betuwe en Overbetuwe worden steeds luider. Het bewonersplatform heeft daarom vandaag een groot spandoek geplaatst om te laten zien dat ze de windmolens niet “voor hun deur” willen hebben. Er komen te veel windmolens. Ze zijn veel te groot voor dit gebied en ze staan te dicht bij de dorpen.

Frits van Eck, voormalig GroenLinks voorman, heeft al de actiegroep Mallemolens Midden-Betuwe opgericht om een hardere lijn tegen de windmolens te volgen. Hij was ook aanwezig bij het neerzetten van het spandoek. Frits maakt zich zorgen over de gevolgen die de windmolens zullen hebben op de gezondheid van de omwoners van het windpark. Zo kunnen de windmolens overlast veroorzaken door het geluid wat ze produceren. Daarbij komt de schade die de molens veroorzaken aan dieren, zoals vogels en vleermuizen. Al met al, zowel de bewonersplatform Middenbetuwe als de actie Mallemolens Midden-Betuwe zullen veel moeite doen om de bouw van de windmolens op de geplande plek tegen te gaan.

spandoekenOok in protest komen?

Ben jij ook tegen het windpark en wil je meedoen met het tegengaan ervan? Meld je dan aan als lid of donateur van de actiegroep Mallemolens Midden-Betuwe per e-mail [email protected]. Wil jij zelf ook meedenken, participeren of heb je vragen? Meld je dan aan bij het bewonersplatform per e-mail [email protected].

Lees ook: Bewonersplatform Windpark Midden-Betuwe maken zich sterk tegen komst windmolens

♦♦♦

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen