DansCentrum Wijgers zet deuren weer open voor danslessen en feesten

Driel – De (stijl)-dansschool DansCentrum Wijgers mag, na bijna 16 maanden gesloten geweest te zijn voor het grote publiek, eindelijk haar deuren weer openen. Voor alle dans-enthousiastelingen uit de regio en van ver daarbuiten.

Zonder hinderlijke beperkingen kan er dus weer dansles gevolgd gaan worden m.i.v. zondag 4 juli a.s. Dansschoolhouder Petra Wijgers kan dan eindelijk ook weer haar gezellige vrije dansavonden en themafeesten op de dansagenda gaan inplannen. Bruidsparen mogen ook weer hun openingsdans leren bij de dansschool. Goed verzorgde feesten en partijen kunnen weer worden georganiseerd in de prachtige danszaal.

Geen zomerstop

Normaal gesproken is ook deze dansschool in juli en augustus gesloten. Alle Nederlandse dansscholen hebben dan hun jaarlijks dansseizoenstop. DansCentrum Wijgers heropenen desondanks hun dansschool. Petra Wijgers gaat deze zomer en najaar haar deuren niet langer meer gesloten houden. Gelukkig hebben veel bestaande leerlingen/cursisten laten weten vanaf 4 juli weer als vanouds van de partij te zijn.

Veel mensen blijven dit jaar in Nederland voor hun vakantie en Danscentrum Wijgers in Driel zet haar deuren dan ook voor iedereen die graag wil komen dansen wagenwijd open. Dus ook als dansliefhebbers een paar weekjes in deze regio van Gelderland b.v. op een vakantiepark of camping staan.

Niks mogelijk tijdens de corona

Toen op 15 maart ’20 de dansschool plotsklaps dicht moest van de overheid omwille van de volksgezondheid, begon er een hele zware periode voor de dansschool. Op exact datzelfde moment moest o.a. het vaste camerateam van het televisieprogramma Let’s Dance bij RTL-Duitsland, samen met deelneemster Loiza Lamers en haar danspartner Andrjez Cibis dus stantepede terugkeren naar Keulen. Het televisiecontract met de dansschool kwam, door onmacht, te vervallen.

De danscursussen, die op dat moment pas twee weken daarvoor gestart waren, kwamen ook te vervallen. De ruim 400 vierkante meter grote dansschool veranderde binnen 30 minuten van een levendig danscentrum in een kostbaar maar gelijktijdig waardeloos pand. Dansen kan je helaas niet in een papierenzak, kartonnen doosje of een To-Go bekertje af laten halen. Zelfs de lessen voor de openingsdans aan bruidsparen, trainingen aan wedstrijdparen en al het overige dansen zijn steeds meer aan banden gelegd, totdat het definitief ook niet meer mocht van het kabinet.

Positief gebleven

Maar Petra Wijgers en haar man zijn van het vrolijke stempel en kijken liever vooruit dan achterom. Dus staat alles gepland voor een feestelijke heropening van de dansschool op zaterdagavond 21 augustus. Dit doen ze met de “SummerParty Thema” met BBQ en alle overige toeters en bellen.

Tot die tijd zullen er vanaf zondag 4 juli de inmiddels  broodnodige 6 weken aan opfriscursussen plaats gaan vinden. Ultieme beginners kunnen kiezen voor een verkorte “snuffelcursus”, waarin je in 5 weken 5 dansen ontdekt. Deze cursus is voor iedereen die nooit eerder samen met vriend, vriendin of goede kennis op de dansvloer hebben gestaan..

Kijk voor meer informatie over de mogelijkheden en programma op DansCentrum Wijgers in Driel.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen