Voortgang project Spoorkruisingen Elst

Voortgang bij spoorkruisingen in Elst Noord
Voortgang bij spoorkruisingen in Elst Noord
Foto: Elst Noord Spoorkruisingen

Elst – Afgelopen maanden zijn bij de onderdoorgang weer allerlei werkzaamheden uitgevoerd. Bij de voortgang van het project zijn het grootste gedeelte van de wanden, vloeren en kolommen gestort. Hierdoor konden vervolgens de grote stalen buizen (stempels) en damwanden worden verwijderd.

Deze werkzaamheden hebben voor behoorlijk wat hinder gezorgd en de medewerkers van Spoorkruisingen Elst zijn dan ook blij dat deze fase van het project is afgerond. Bij deze willen zij iedereen ook bedanken voor het begrip tijdens het uitvoeren van deze werkzaamheden.

Afbouwfase 

De definitieve contouren van de tunnel worden dus steeds beter zichtbaar en langzamerhand gaat de richting naar de afbouwfase van het project. Dit betekent overigens niet dat er niet veel meer moet gebeuren! De komende periode moeten er nog de fietspadwanden worden gestort en het geluidscherm (het gedeelte wat nog niet af is), stootplaten, leuningwerk, steenstrips en de verlichting worden aangebracht. Ook zullen de laatste vloeren en wanden buiten de bouwkuip worden gestort om uiteindelijk aan te sluiten op de vernieuwde Rijksweg-Noord.

Tijdens de bouwvak gaan de werkzaamheden aan de onderdoorgang gewoon door en komen de werkzaamheden niet stil te liggen.

Flankerende Infra

De werkzaamheden van Flankerende Infra lopen door tot en met vrijdag 30 juli (week 30). Daarna liggen de werkzaamheden twee weken stil voor de bouwvak vakantie. Volgende week zijn ze druk bezig met het graven van de retentievijver. Deze komt op de oude plek van de RIjksweg-Noord aan de Arnhem-zijde van het spoor. Deze vijver dient voor de opvang van het regenwater dat in de onderdoorgang valt.

Vanaf maandag 26 juli kunnen de bewoners van de Rijksweg-Noord tussen de Ceintuurbaan en het spoor al gebruik maken van de nieuwe Rijksweg-Noord. De eerste twee deklagen zijn dan aangebracht. De derde en tevens laatste laag, gaan we aan het einde van het project aanbrengen. Let op, het bouwverkeer van de onderdoorgang maakt dan ook gebruik van de hoofdrijbaan.

Het Heuveltje

De werkzaamheden aan het Heuveltje zijn nog niet afgerond. De definitieve situatie is gedeeltelijk gereed. Deze werkzaamheden gaan volgende week verder, liggen dan twee weken stil en worden na de bouwvak hervat. Tijdens de bouwvak (week 31 en 32) is het Heuveltje niet afgesloten en gewoon bereikbaar voor al het vervoer.

Na de bouwvak op maandag 16 augustus gaan ze verder met het aanleggen van het riool en de nieuwe opbouw van de Rijksweg-Noord aan de Elst-zijde van het spoor. Daarnaast maken ze het fietspad af, aan de Arnhem-zijde van het spoor.

In de week van 30 augustus tot en met 3 september (week 35) gaan ze het eerste asfalt draaien in de onderdoorgang. Het asfalt in de onderdoorgang gaat uit drie lagen bestaan. In week 30 gaan ze de eerste twee lagen aanbrengen. De bovenste laag, de deklaag gaat pas aan het einde van het project aangebracht worden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen