Activiteiten in het najaar 2021 van Alzheimer Café Overbetuwe

Foto: Alzheimer Café Overbetuwe

Elst – Het Alzheimer Café is weer terug! Na een Covid-stop van anderhalf jaar gaat Alzheimer Café Overbetuwe weer open!

De medewerkers kijken ernaar uit om iedereen weer te mogen verwelkomen op elke tweede dinsdag van de maand in basisschool Stap voor Stap in Elst. In het najaar organiseren ze weer diverse activiteiten.

Activiteiten najaar

Lezing: “Ik heb dementie”…hoe vertel je dat in je omgeving?

Op dinsdag 12 oktober geeft Alzheimer Café een lezing waarin een mensen vertellen hoe ze aan hun omgeving hebben laten weten dat ze dementie hebben. De lezing wordt van 19.30 – 21.00 uur gehouden in de aula van basisschool Stap voor Stap, Kruisakkers 3 in Elst. Inloop is al vanaf 19.00 uur.

Ondanks de toenemende aandacht in de media voor  dementie, rust er nog steeds een groot taboe op ‘uit de kast komen’ met dementie. Veel mensen die een diagnose hebben houden dit het liefst voor zich. Er is schaamte en vaak ook de angst dat mensen je anders gaan behandelen. Op deze avond vertellen mensen die zelf dementie hebben hoe ze dit, samen met hun naasten,  hebben verteld in de omgeving. Er is ruimte voor het uitwisselen van ervaringen en tips.

(Als) muziek voor het brein

Op dinsdag 9 november van 19.30 – 21.00 uur staat muziek centraal. Deze avond wordt er gepraat en geluisterd naar muziek.

Er zijn steeds meer aanwijzingen dat muziek een  kalmerende werking heeft op het brein. En juist dat brein  moet bij dementie heel hard werken! Ignar Rip (Muziek Geluk) merkte bij de zorg voor zijn moeder met Alzheimer  hoe belangrijk de juiste muziek is. Thuis, maar zeker ook  binnen een zorginstelling. Zijn motto is: iedereen heeft  recht op haar/zijn eigen favoriete playlist! Op deze avond wordt er dan ook niet alleen over gepraat over, maar natuurlijk ook geluisterd naar muziek. Met heel verschillende stijlen.

Lekker koken voor fitte hersenen! 

Op dinsdag 14 december van 19.30 - 21.00 uur gaat de avond over welk voedsel goed is voor ons brein. Het moet niet alleen gezond zijn maar ook lekker!

Dat ons brein voedsel nodig heeft om goed te functioneren weet niet iedereen. We denken meestal aan spieropbouw en energie. Maar de hersencellen hebben zelf ook bepaalde voedingsstoffen nodig, zeker als die cellen het zwaar hebben zoals bij dementie. Hoe kunnen we in de keuken beter zorgen voor ons brein? Daarover krijg je deze avond praktische tips die je direct bij het kerstdiner kunt toepassen! Daarnaast besteden ze aandacht aan de Soeptafel, een initiatief uit Elst, waarbij maandelijks wordt gekookt met mensen die dementie hebben.

Meer informatie

Om deel te nemen aan het Alzheimer Café is vooraf aan melden voorlopig noodzakelijk. In verband met Corona maatregelen is er per avond een maximum aantal van 25 bezoekers mogelijk. Je meldt zich aan door een e-mail te sturen naar [email protected]. Telefonisch contact is ook mogelijk bij de coördinator, Christa Vogel op 06 - 40863583.

♦♦♦

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen