Energiecoöperatie Midden-Betuwe bijeenkomst; Samen energie oogsten in de Betuwe

Energiecoöperatie Midden-Betuwe houdt informatieavond
Foto: keepwakin via Pixabay

In onze regio komen steeds meer initiatieven om duurzame energie op te wekken. De energiecoöperatie Midden-Betuwe wil inwoners een stem geven en zorgen dat de inwoners uit gemeente Overbetuwe en Neder-Betuwe meeprofiteren en mede-eigenaar worden van de projecten.

Op maandagavond 13 september hoor je meer over dit kersverse initiatief, waar jij ook aan mee kunt doen. De bijeenkomst vindt plaats in Zalencentrum De Hoendrik, op initiatief van Stichting Dorpsbelangen Herveld-Andelst. De oprichters van de energiecoöperatie vertellen over hun initiatief en hoe burgers en bedrijven uit de streek mee kunnen doen en hun stem laten gelden.

Duurzame energieprojecten met participatie

De energiecoöperatie is opgericht om met en voor haar leden lokaal duurzame energie op te wekken uit wind, zon en water. Het idee is om zoveel mogelijk de opgewekte energie lokaal te benutten. De winsten uit de stroomverkoop gaan in eigen portemonnee en naar projecten van de lokale gemeenschap. Leden beslissen samen hoe dat vorm moet krijgen.

Dat het kan blijkt uit vele energiecoöperaties, inmiddels bijna 600, die ons land rijk is. Op de bijeenkomst worden enkele voorbeelden van duurzame energieprojecten met participatie van burgers uit de directe omgeving toegelicht. Ook zijn experts op het gebied van duurzame energie opwekaanwezig om vragen te beantwoorden.

Voor iedereen

Het lidmaatschap van energiecoöperatie Midden-Betuwe is voor iedereen die woont in de gemeenten Overbetuwe en Neder-Betuwe toegankelijk. Omdat de coöperatie nog jong is, is er nog volop gelegenheid om mee te praten en mee te denken over de vormgeving van de coöperatie. Tijdens de bijeenkomst maken ze daar graag samen met jou een begin mee. Kom kennismaken en sluit aan. Samen oogsten we energie van en voor de Betuwe.

De bijeenkomst is om 20.00 uur in Zalencentrum De Hoendrik. De koffie staat klaar vanaf 19.30 uur. Meld je wel van tevoren aan. Vanwege coronamaatregelen stelt het bestuur het op prijs vooraf een inschatting te kunnen maken van het aantal bezoekers. Stuur een mail met hoeveel personen je komt naar [email protected].

Lees ook: Verontwaardigde omwoners op bijeenkomst over windpark Midden-Betuwe

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail:[email protected].

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen