Dromen over later tijdens de Kinderboekenweek in de bieb

Kinderboekenweek bij de bibliotheek
Foto: Overbetuwe Nieuws

De Kinderboekenweek is van 6 t/m 17 oktober en staat dit jaar in het teken van ‘Worden wat je wil’. Ook in de bieb kunnen kinderen alvast dromen over later.

Rond Nijmegen organiseert de bieb leuke kindervoorstellingen in de bibliotheken in Groesbeek, Malden, Elst, Herveld, Bemmel en Beuningen. Ook is er een schrijfworkshop in Bibliotheek Leuth. In samenwerking met Stichting Literaire Activiteiten Nijmegen (SLAN) zijn er in Nijmegen vrolijke kinderboekenfeestjes en muziekactiviteiten voor peuters.

kinderboekenweek
Voorstelling Worden wat je wil van Theatergroep ZieZus

Kinderen kunnen in de bieb ontdekken wat ze later willen worden. In verschillende bibliotheken vinden kindervoorstellingen plaats over de meest wonderlijke beroepen. De bibliotheken in Herveld en Bemmel kunnen kinderen op avontuur met Kereltje die ontdekkingsreiziger wil worden. In Elst mogen kinderen vertellen wat ze later willen worden en Theatergroep ZieZus maakt er ter plekke een voorstelling over.

In Malden dromen Pat en Pet over wat ze later willen worden en zingen er zelfgemaakte liedjes over. En in Groesbeek vertelt boswachter Jan over de meest vreemde beroepen van dieren. In Theater de Molen in Beuningen is er een voorstelling voor jonge klimaatactivisten: ‘Paniek in de wolkenfabriek’. Een kolderieke voorstelling over klimaatverandering. Voor kinderen met schrijfambities geeft journalist Kaat Olsson in Bibliotheek Leuth een schrijfworkshop. Ze vertelt hoe je een mooi verhaal vanuit je hoofd op papier krijgt.

Nijmeegse Kinderboekenweek

Tijdens de ‘Kinderboekenfeestjes’ in Bibliotheek Oosterhout-De Klif, Bibliotheek De Biezantijn, Lindenberg Aldenhof en De Broederij kunnen kinderen tijdens een vertelvoorstelling nadenken over wie of wat ze willen zijn. Ook is er een workshop waarin kinderen samen met tekentalenten Jelko en Baukje een boek over zichzelf gaan maken. De jongste bezoekers kunnen tijdens ‘Muziek voor Peuters’ als echte zangers en muzikanten luisteren en meezingen met Frauke.

Programma en kaartverkoop

Het complete programma van de Bibliotheek Gelderland Zuid tijdens de Kinderboekenweek is te vinden op Kinderboekenweek OBGZ. Ook de kaartverkoop vindt via deze website plaats.

♦♦♦

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen