Praten over dementie bij het Alzheimer Café op 12 oktober

Foto: Gerd Altmann, Pixabay

Elst – Ondanks de toenemende aandacht in de media voor dementie, rust er nog steeds een  taboe op ‘uit de kast komen’ met dementie. Veel mensen die een diagnose hebben, houden dit het liefst voor zich.

Dinsdag 12 oktober houdt Alzheimer Café Overbetuwe van 19.30 tot 21.00 uur een bijeenkomst over hoe je jouw omgeving kunt vertellen over (jouw) dementie. Graag vooraf aanmelden via [email protected]. Of telefonisch bij de coördinator: 06-40863583.

Angst en schaamte

Er is schaamte, en vaak ook angst dat mensen je anders gaan behandelen. Daarom organiseert Alzheimer Café Overbetuwe een avond over dit onderwerp. Voor het eerste gedeelte hebben ze gasten uitgenodigd om te vertellen over hun eigen ervaringen. Daarna is er ruimte om met elkaar verder in gesprek te gaan. Uiteraard in een ongedwongen sfeer, met koffie, thee en een muziekje.

Heb jij, of jouw partner/familielid, (beginnende) dementie en wil je graag anderen ontmoeten? Je bent van harte welkom bij het Alzheimer Café. Ook wanneer je vanuit een andere achtergrond belangstelling heeft voor dit onderwerp.

Meer informatie

Dinsdag 12 oktober, 19.30 – 21.00 uur (inloop vanaf 19.00 uur)
Thema: “Ik heb dementie…” hoe vertel je dat in je omgeving?
Locatie: aula basisschool Stap voor Stap, Kruisakkers 3 in Elst.

♦♦♦

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen