Sporten met een beperking; kijk op Uniek Sporten

Foto: Uniek Sporten

Als je een beperking hebt vraag je je misschien af welke sporten jij zou kunnen doen. Maar als je even op zoek gaat zal je snel merken dat voor jou heel veel unieke sporten bestaan, ook in gemeente Overbetuwe!

Welke sport bij jou past is natuurlijk afhankelijk van wat jij leuk vindt in een sport en wat jouw beperking is. Het is bij jouw zoektocht vooral belangrijk dat je uitgaat van de mogelijkheden. Dan zal je zien dat je veel meer kunt!

Keuze maken uit sportaanbieders

Als je een lichamelijke beperking hebt, en je bent tijdens het sporten aangewezen op een rolstoel, dan zijn er heel veel keuzes. Wat dacht je van rolstoelschermen, rolstoeltennis, handbal en zelfs ijshockey! Heb je juist meer rust en structuur nodig voor een gedragsmatige beperking, dan kan je kiezen uit onder andere yoga, judo, dansen of hockey.

Uiteraard moet je ook kijken naar waar jouw interesses liggen. Als voor jou gezelligheid belangrijk is bij het sporten dan kun je bij je sportkeuze al gericht naar teamsporten kijken, zoals basketbal of voetbal. Sport je liever alleen dan kun je denken aan individuele sporten als paardrijden of zwemmen.

Ben jij een echt buitenmens? Dan zal je zeker extra plezier beleven aan een buitensport zoals handbiken, zeilen of wandelen. Sport jij liever warm en droog dan kun je in de vele sporthallen of fitnesscentra terecht voor jouw favoriete sport.

Kortom, er zijn genoeg sportaanbieders in de regio waar inwoners met een beperking terecht kunnen. Op de site van regio Arnhem staan namelijk 248 sportaanbieders die iets aanbieden voor mensen met een beperking. Al deze sportaanbieders verzamelen we op één centrale plek, zodat jij niet meer lang hoeft te zoeken. Neem dus eens een kijkje op de website van Uniek Sporten en kijk wat er allemaal mogelijk is!

Sport zoeken

Heb je zo al een idee van wat je kan doen in de omgeving? Of juist nog helemaal niet? Ga dan naar de Sport-zoek-functie op  Uniek Sporten. Dat is een heel handig hulpmiddel om je te helpen om jouw sport te vinden. Je kan de Sportzoeker gebruiken als je al weet welke sport je wil gaan doen, maar je kan ook met een aantal vragen tot een keuze komen. Door de vragen van de Sportkeuze hulp te doorlopen kom je vanzelf op jouw ideale sport uit. En dan kun je het gelijk gaan proberen natuurlijk!

Hulp inschakelen

Je kunt ook de hulp inschakelen van de coördinatoren van Uniek Sporten regio Arnhem. Via een mailtje naar [email protected] kijken ze samen naar jouw wensen en de mogelijkheden die je hebt met sporten. Ga dus aan de slag en zorg ervoor dat je 2021 sportief afsluit!

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan voor adverteren contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected]. De redactie is te bereiken via [email protected].

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden