Een lach en een traan bij de sfeervolle boekpresentatie

Rient tijdens de boekpresentatie
Foto: Overbetuwe Nieuws

Elst – Aafke Bos, schrijfster van het boek “Afscheid, rouw en levenskracht”, kreeg een mooi eerbetoon tijdens de boekpresentatie van haar boekje. Het werd een feestje met een lach en soms een traan.

Iedereen die Aafke heeft gekend werd geraakt door wie ze was. Zo iemand was ze, een bijzonder mens. Dat zie en lees je ook terug in haar teksten en kunst.

Toespraken

Renate van Uitgeverij Mooi Mens vertelde in haar toespraak tijdens de boekpresentatie hoe trots ze was op Rient, echtgenoot van Aafke. De manier waarop hij om is gegaan met zijn verlies nadat hij zijn vrouw verloor, door zeven weken op pelgrimstocht te gaan om de as van Aafke uit te strooien op een plek die veel voor haar betekende. Hij zorgde ervoor dat haar teksten en kunstwerken aan andere mensen kon worden getoond.

Zwager Wim nam later het woord. Hij vertelde hoe ze elkaar hebben leren kennen en dat rouw en de dood altijd een deel is gebleven. Vol lof sprak ook hij over hoe Rient met zijn rouw omging. Waarmee hij veel heeft kunnen verwerken. Wim citeerde uit een boek dat hij had meegebracht waarin verhalen stonden over de eekhoorn en de andere dieren. Aafke leek volgens hem op een mier. Ze bedacht altijd slimme dingen, goede dingen en was erg betrokken bij anderen. Rient vergeleek hij met een secretarisvogel, die brieven stuurt als hij achter de maan zit. Rient liep de verre tocht naar Santiago de Compostela en stuurde Whatsappjes naar het thuisfront.

Rient

Rient bedankt de mensen die mee hebben geholpen met het boek van Aafke. Hij vertelde over hoe het boek tot stand is gekomen en wat het doet met mensen, zelfs ver over de landsgrenzen. En hij reikte persoonlijk het eerste exemplaar uit.

Met dit boekje helpen Rient en Aafke mensen met hun worsteling, met hun rouwproces. Want afscheid en rouw zijn universeel. Maar ook weer het terugvinden van je levenskracht om verder te kunnen.

Alle toespraken zijn in onderstaande video te bekijken.

Bestellen

Wil je het boekje “Afscheid, rouw en levenskracht” bestellen, neem dan contact op met Schrijverij Mooi Mens. Het boekje is mede mogelijk gemaakt door Aster Uitvaartzorg, Wim en Henny Lanphen, coachpraktijk Irma van Reem, Ontmoeting in Levensvragen, VPTZ Rijk van Nijmegen en Huiskamer van Elst.

Lees ook: Rient presenteert een schitterend boekje van Aafke bij Aster 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen