Groener Overbetuwe met meer dan 70 bomen op Boomfeestdag

Valburg/Elst/Randwijk/Driel – Tijdens Boomfeestdag hebben kinderen van de de St. Jacobusschool in Valburg 25 bomen geplant aan de Vang, samen met wethouder Brigitte Faber-de Lange.

In Randwijk hebben de basisscholieren de erfgoedcollectie van CGN Wageningen en WUR uitgebreid met 34 zeldzame appelrassen.  Ook in Park Lingezegen gingen scholieren aan de slag: kinderen van De Kameleon uit Driel plantten daar 15 hoogstamfruitbomen. Er zijn flink wat bomen erbij in Overbetuwe!

bomenBoomfeest in Valburg

De gaten waren al gegraven en de bomen stonden er al met een hoopje grond die erbij geschept moest worden. De groenstrook naast het fietspad tussen Molenzicht en de Reethsestraat was al klaar gezet door de mannen van gemeente Overbetuwe voor de 26 kinderen van de St. Jacobusschool in Valburg. Niet alleen bomen maar ook bosplantsoen planten zijn tijdens de Boomfeestdag in de grond gezet.

bomenNa veiligheidsinstructies gingen de kinderen enthousiast aan de slag. In tweetallen werd fanatiek grond geschept. Als laatste zijn boomschijfjes met de namen van de kinderen op de boompaaltjes bevestigd. Wethouder Brigitte Faber-de Lange nam ook een schop ter hand om samen met de kinderen Lars en Jackie een els te planten. Naast de zwarte en goud els staan er ook de (knot)wilg, Gelderse roos, krentenboom, vogelkers, kardinaalsmuts en gele kornoelje. Over een tijdje ontstaat er een prachtige groenstrook met bomen, bosplantsoen en een struinpad.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan voor adverteren contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected]. De redactie is te bereiken via [email protected].

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen