Overbetuws ondersteuningspakket voor maatschappelijke organisaties opnieuw verlengd 

Steun voor maatschappelijke organisaties
Steun voor maatschappelijke organisaties
Foto: Wokandapix via Pixabay

Elst – Gemeente Overbetuwe neemt opnieuw maatregelen om maatschappelijke organisaties te ondersteunen omdat de coronacrisis voortduurt. Voor de vierde keer wil de gemeente diegenen helpen om het hoofd boven water te houden met een set extra maatregelen. De gemeenteraad bespreekt de maatregelen waarschijnlijk op 15 februari en pas als er een besluit wordt genomen kunnen deze maatregelen doorgaan.

Helpende hand

Met de maatregelen worden dorpshuizen, sportverenigingen, culturele stichtingen en  theater De Kik ondersteund. Het college wil ook de horeca tegemoetkomen door geen precariobelastingen voor terrassen te heffen als de horeca verplicht gesloten is.

‘Organisaties komen niet altijd in aanmerking voor de landelijke of provinciale steunmaatregelen. Daarom bieden we als gemeente graag een helpende hand. De financiële effecten van de coronacrisis voor de Overbetuwse samenleving en haar sociaal maatschappelijke instellingen zijn pittig. Met deze maatregelen kunnen we deze enigszins verzachten.’

Aldus wethouder Brigitte Faber-de Lange.

Set van maatregelen  

Het college stelt de volgende maatregelen voor:

  • Het (gedeeltelijk) intrekken van de precariobelasting voor terrassen in de maanden in 2022 dat de horeca (gedeeltelijk) gesloten moet zijn door landelijke besluiten.
  • Kwijtschelden van of een tegemoetkoming voor de huur en/of erfpacht van sportverenigingen, dorpshuizen en maatschappelijke en culturele verenigingen en stichtingen. Dit geldt voor de periode  in het vierde kwartaal van 2021 en heel 2022 dat ze hun ruimten niet konden gebruiken door landelijke besluiten.
  • Een tegemoetkoming in de kosten voor theater de Kik voor het vierde kwartaal van 2021 en heel  2022 voor die periode dat de Kik (gedeeltelijk) niet geopend mag zijn door landelijke besluiten.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen