Hoe logisch is iemands logica?

Wil jij weten waar logica zit?
Wil jij weten waar logica zit?
Foto: ElisaRiva via Pixabay

Elst – Forte Fit organiseert een cursus over logica en logisch nadenken. De theorieën van Johan Cruyff werden ‘onnavolgbaar’ genoemd. Maar of dat nu positief of negatief is, laten we in het midden. Ieder mens heeft z’n eigen manier van (na)denken. En daar spelen de hersenen een belangrijke rol bij.

Linker- en de rechterhersenhelft

Wat veel mensen niet weten, is dat er onderscheid is tussen de linker- en de rechterhersenhelft. Bij het maken van sommen bijvoorbeeld gebruikt u voornamelijk de linkerhersenhelft (de taalkant) en bij het maken van muziek de rechterhersenhelft (de beeldkant). Maar als je dat onderscheid niet kent, dan lukt het soms niet om een bepaald probleem makkelijk op te lossen. Een voorbeeld? Een antiquair daagde enkele linksdenkende puzzelaars uit om 17 antieke voorwerpen in 4 rechte lijnen te plaatsen, waarbij iedere lijn maar 5 voorwerpen mocht bevatten. Zij gaven na uren proberen toe het niet te kunnen oplossen. Een groep rechtsdenkenden, niet eens puzzelaars, gaven na even nadenken wel een goed antwoord.

Leerzaam

Tijdens een drietal Forte Fit bijeenkomsten wordt dieper ingegaan op de verschillen tussen ‘links’ en ‘rechts’. Ook krijg je antwoord op de vraag of je zelf grotendeels een links -of rechtsdenker bent. Ook worden er ter plekke verschillende oefeningen gemaakt en besproken. En natuurlijk krijg je ieder bijeenkomst een hand-out mee van de behandelde onderwerpen met daarin ook leuke en leerzame opdrachten voor thuis.

Nieuwsgierig naar de oplossing van het probleem hierboven? Meld je dan aan bij [email protected]!

  • Frequentie: 3 keer de 4e dinsdag van de maand.
  • Startdatum: dinsdag 22 maart.
  • Tijden: 19.15 – 21.45 uur.
  • Locatie: Onder de Toren.
  • Kosten: € 29,00.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen