Nieuw Werkcentrum geopend voor werkzoekenden

Foto: Dimitri Horsthuis

Elst – Gemeente Overbetuwe opende donderdag 10 maart een Werkcentrum in het pand van kringloopwinkel 2Switch. Werkzoekenden, ook degenen met een afstand tot de arbeidsmarkt, kunnen hier terecht voor een gesprek met hun klantmanager. Of voor een sollicitatietraining en soms zelfs een werkervaringsplek bij 2Switch. Door verschillende vormen van ondersteuning op één plek aan te bieden wil Overbetuwe werkzoekenden sneller en gerichter helpen.

Het Werkcentrum is een plek waar werkzoekenden, ondersteuners van de gemeenten (klantmanagers werk), het WSP (Werkgevers Servicepunt), jobcoaches en sollicitatietrainers elkaar vinden. De behoefte om elkaar op een laagdrempelige manier op te kunnen zoeken, is de sinds de coronacrisis groter geworden. Door vanuit verschillende disciplines met de werkzoekende in gesprek te gaan ontstaat sneller een completer beeld van de mogelijkheden van een werkzoekende. Zo kan het Werkcentrum beter bemiddelen naar (ander) werk.

Laagdrempelig

Wethouder Horsthuis-Tangelder: “Met onze aanpak Overbetuwe Werkt! willen we meer mensen sneller aan werk helpen. Een baan hebben bepaalt voor een belangrijk deel in hoeverre iemand kan meedoen in de samenleving. Werk biedt meer dan alleen financiële zekerheid. Het draagt ook bij aan welzijn. Of het nu gaat om een reguliere baan of vrijwilligerswerk. Tijdens de coronacrisis hebben we gemerkt dat we niet snel genoeg konden inspelen op de veranderende arbeidsmarkt. Door een samenwerking aan te gaan met partijen als WSP, 2Switch en
sollicitatietrainers kan het Werkcentrum sneller inspringen op de vraag uit de arbeidsmarkt. Daarnaast is 2Switch als winkel een laagdrempelige plek. Er wordt gewerkt, er is beweging en
ondersteuning met en voor elkaar.”

Twee dagen per week open

Het werkcentrum is op maandag en donderdag op afspraak geopend. ’s Ochtends zijn er sollicitatietrainingen. In overleg met de klantmanager worden kandidaten hiervoor aangemeld. In de middag kunnen werkzoekenden langskomen voor afspraken met klantmanagers of voor vragen over bijvoorbeeld solliciteren of het aanvragen van een uitkering.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen