Kindercollege: Hommeles bij de hommels en de wilde bijen

Kindercollege in Maand van de Duurzaamheid
Kindercollege in Maand van de Duurzaamheid
Foto: obgz.nl

Heteren – Ben je 8 jaar of ouder en wil je meer weten over hommels en wilde bijen? Op donderdag 14 april kan je van 15.30 tot 16.30 uur een kindercollege volgen in de bibliotheek Heteren. Helemaal gratis!

Hommeles

Wist je dat er wel meer dan 300 soorten wilde bijen zijn? Wilde bijen leven vaak alleen, sommige zijn groot en andere heel klein. Hommels zijn genoemd naar het geluid dat ze maken: hommelen = gonzen. Het zijn wollige bijen en het ene soort bouwt een nest ondergronds, bijvoorbeeld in een verlaten muizenhol, en de andere in een holle boom.
Veel soorten bijen en ook hommels worden ernstig bedreigd. Jos Boeren van Landerij De Park komt je meer vertellen over deze prachtige beestjes. Na afloop van dit verhaal prikken we een datum om te gaan kijken in Landerij De Park.

Meld je aan door te mailen naar [email protected].

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen