4 mei Herdenking Heteren

Herdenkingskrans van klaprozen
Herdenkingskrans van klaprozen
Foto: Overbetuwe Nieuws Petra Scheutjens

Heteren – Vrijheid is ook vandaag de dag niet vanzelfsprekend. Vrijheid is onlosmakelijk verbonden aan het herdenken van hen die een offer voor onze vrijheid hebben gebracht. En dat herdenken doet het Oranje Comité Heteren ieder jaar op 4 mei bij de oorlogsgraven op de Algemene Begraafplaats aan de Polderstraat.

Ze herdenken niet alleen de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog, maar alle slachtoffers die waar ook ter wereld een offer voor vrijheid hebben gebracht. Ook dit jaar zullen er (hoogstwaarschijnlijk) weer enkele veteranen uit Engeland de herdenking bijwonen.

Programma

De organisatie is in handen van Oranje Comité Heteren en het globale programma ziet er als volgt uit. Woensdag 4 mei vertrekt de stille tocht om 19.30 uur  vanaf de Brede School naar de Algemene Begraafplaats. Om 20.00 uur zal de 2 minuten stilte in acht genomen worden. De herdenking wordt opgeluisterd door Popkoor Akkoord en door Batavorum Pipes & Drums.

Er zullen diverse toespraken gehouden worden en enkele kinderen dragen een gedicht voor. Uiteraard zullen er kransen gelegd worden en wordt er afgesloten met een defilé langs de oorlogsgraven. Aansluitend wordt er in De Bongerd een kop koffie geschonken. De herdenking is ook op afstand te volgen via een livestream. Hou de sociale media van Oranje Comité Heteren in de gaten daarvoor. Eerder op de avond zal een gedenkbord onthuld worden ter nagedachtenis aan soldaat G.J. de Man.

Dit zal plaatsvinden om 18.00 uur aan het grasveld van de Leeuwerikstraat in Heteren.

♦♦♦

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen