Met Vrouwen met Lef naar de Proeftuin in Randwijk

Foto: PublicDomainPictures via Pixabay

Randwijk – Vrouwen met Lef Overbetuwe organiseert een inspirerende bijeenkomst bij de Proeftuin in Randwijk. Ze nemen een kijkje in de wereld van de Nederlandse fruitteelt.

De bijeenkomst is op dinsdag 21 juni. De ontvangst is om 19.00 uur, waarna de rondleiding rond 19.15 uur begint. De afsluiting zal tussen 21.30 en 22.00 uur zijn. De kosten zijn voor niet-leden € 15,-.

ProeftuinFruitteelt in ontwikkeling

Fruitteelt is nog steeds volop in ontwikkeling. Er is geen plaats in Nederland waar meer nieuwe rassen te vinden zijn dan in Randwijk, en dat zo vlakbij! Deels staan deze nieuwe rassen nog in (wetenschappelijk) onderzoek. Er zijn ook rassen net geïntroduceerd en bezig aan hun weg richting consument. Sprank is bijvoorbeeld dé nieuwe Nederlandse appel, die via de Proeftuin zijn weg heeft gevonden richting het schap van Albert Heijn. Binnen de proeftuin worden appels, peren, pruimen, kersen, rode bessen en frambozen geteeld.

ProeftuinEr wordt ook veel onderzoek gedaan naar het beheersen van ziekten en plagen met zo min mogelijk chemische middelen. De biologische teelt neemt ongeveer 20% van de oppervlakte van de tuin in. Bovendien is er volop ruimte voor biodiversiteit en staan permanent 12 bijenvolken in de tuin.

‘Fruitig met Lef’

Tijdens een uitgebreide rondleiding van ‘Fruitig met Lef’ komen alle aspecten van de moderne fruitteelt aan bod en is er ruimschoots de mogelijkheid om vragen te stellen. Na afloop drinken ze gezellig een glas Randwijk-wijn. Meld je aan via Vrouwen met Lef! Er zal een fruitige nieuwe wereld voor je open gaan. Natuurlijk zijn vriendinnen ook van harte welkom. De proeftuin vind je aan de Lingewal 1b in Randwijk.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Cookieinstellingen