‘Scholidair project’ van basisschool Okkernoot uit Zetten

Foto: Unica Foundation

Zetten – Elk jaar haalt basisschool Okkernoot met alle kinderen geld op voor een goed doel. Dit project noemen ze: Scholidair.

Dit jaar zamelt de school geld in via het GoFundMe-platform voor de Unica Foundation.

De Unica Foundation

De Unica Foundation steunt projecten op het gebied van duurzaam water en energievoorziening. De stichting doet dit op een structurele en duurzame manier door hun kennis en kunde te delen met de lokale bevolking. De stichting heeft veel projecten gerealiseerd in Nepal en heeft daarmee al veel mensen ondersteund.

Watersysteem

Het dorpje Padam Bahadur in Gulmi district ligt in het westen van Nepal. De school in het dorp heeft op dit moment geen stromend water en de toiletten zijn in zeer slechte staat. Vooral voor meisjes op school is dat een groot probleem. De kans dat de overheid hier op korte termijn iets aan zal doen is klein, ook al omdat Gulmi ver van de hoofdstad Kathmandu ligt.

Door het watersysteem te verbeteren en nieuwe toiletgebouwen neer te zetten wordt de situatie enorm verbeterd. Ook krijgen de kinderen extra lessen in hygiëne over vragen als ‘Hoe ga ik om met schoon water? Wat is het effect van handen wassen?’ Een aantal leerlingen wordt opgeleid tot ambassadeur om deze kennis ook in de gemeenschap verder te verspreiden.

Er is gestart met de basis van het toiletgebouw, maar deze kan alleen afgemaakt worden als er genoeg fondsen binnenkomen. Met de opbrengsten van ‘Solidair 2022’ wil de school hier invulling aan geven.

Scholidair project 2022

Inmiddels is er ruim 1000 euro opgehaald, het streefbedrag is 5000 euro. Op 30 juni zullen de totale opbrengsten bekend worden gemaakt. Bekijk hier de campagne: Scholidair-project 2022 (Okkernoot Zetten).

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen