Oekraïens filmfestival voor het goede doel

Foto: Oekraïense filmfestival

Zetten/Nijmegen – In filmtheater LUX in Nijmegen kun je op zaterdag 3 en zondag 4 september vijf verschillende Oekraïense films en documentaires bekijken. Dit Oekraïense filmfestival wordt georganiseerd door stichting Freedom for Ukraine.

De films zijn geselecteerd door de Oekraïense Valentyna Fonteijn, die samen met haar Nederlandse man André de stichting Freedom for Ukraine heeft opgericht.

“Ze gaan over nu, maar gaan ook terug naar 2014, het begin van de oorlog in de Donbas”

vertelt Valentyna. In maart ontvluchtten Valentyna en André samen met hun twee jonge dochters en oma Elena het oorlogsgeweld in hun thuisland. Vanuit hun tijdelijke verblijfadres in Zetten bieden ze hulp aan Oekraïne, onder meer door (medische) hulpgoederen en transporten te organiseren. Alle opbrengsten van de filmkaartjes komen dan ook ten goede aan de stichting.

Indrukwekkende films

De vijf films die op 3 en 4 september in LUX Nijmegen te zien zullen zijn:

  1. De documentaire ‘Plai. A Mountain Path over een ruim dertig jaar getrouwd stel waarvan de man gewond is geraakt aan het front.
  2. Documentaire Mariupol, The Chronicles of Hell met getuigenissen van inwoners uit de belegerde stad Mariupol.
  3. De poëtische film The Distant Barking of Dogs over de impact van de oorlog op een kind
  4. De bekroonde documentaire The Earth is Blue as an Orange over het familieleven in oorlogstijden.
  5. En de actiefilm Cyborgs: Heroes Never Die over een militaire missie in de Donbas-regio in 2014.

klik op de link om de trailers op YouTube te bekijken

Meer informatie

Alle films hebben Engelse ondertiteling. Kaartjes kosten € 15 per film (inclusief een drankje naar keuze) en zijn te koop via Freedom for Ukraine film. Op deze site is ook meer informatie te vinden over de films en over het werk van stichting Freedom for Ukraine.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen