Definitief einde voor project Railterminal Gelderland 

Foto: Overbetuwe Nieuws

De Provincie Gelderland stopt definitief met het project Railterminal Gelderland (RTG). Provinciale Staten (PS) staan achter dit besluit.

De RTG was bedoeld om Gelderland economisch aantrekkelijker te maken voor ondernemers. Het zou hen helpen bij een duurzamere logistiek met minder CO2- en stikstof uitstoot. En het zou zorgen voor een betere bereikbaarheid. Nu het niet doorgaat, hebben PS ons gevraagd om bij de perspectiefnota met nieuwe voorstellen te komen. Zodat deze doelen op een andere manier behaald kunnen worden.

Informeren

De Provincie informeert ProRail en de gemeenten Overbetuwe en Nijmegen, over het stoppen met de RTG. Dat heeft gevolgen voor het meebetalen aan de gebiedsplannen rond de RTG en de nieuwe afslag 38, op de A15 bij Nijmegen. Die bijdragen waren gekoppeld aan de komst van de RTG. Nu die niet meer doorgaat, ligt bijdragen niet meer voor de hand.

Opheffen blokkade

Aan gemeente Arnhem laten ze weten dat zij het terrein (waar de RTG zou komen) mee kunnen nemen in hun studie naar nieuwe locaties voor het spooremplacement Arnhem Oost. In afwachting van de komst van de RTG wilden ze niet dat zij die locatie onderzochten als alternatief. Nu de RTG niet doorgaat, kunnen gemeente Arnhem en ProRail deze locatie meenemen in hun onderzoek.

Definitief besluit

De Provincie had eerder al geconcludeerd dat ze niet verder konden met de RTG binnen de gemaakte afspraken. Er had zich geen bedrijf gemeld dat de RTG wilde aanleggen en uitbaten. Daarom vroegen zij PS om een reactie, op het voorgenomen besluit om te stoppen met de RTG.

Coalitieakkoord

In het Gelders coalitieakkoord staat dat de provincie stopt, als er geen bedrijf is dat de RTG wil aanleggen en uitbaten. Ook komt er geen aanvullende bijdrage van de provincie. Daarnaast spraken ze af, dat ze pas met de werkzaamheden zouden starten als er een bedrijf was. Er heeft zich geen bedrijf ingeschreven bij de aanbesteding voor het aanleggen en uitbaten van de RTG.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De nieuwsredactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen