Spreekuur onderzoeksaanpak uitbreiding waterwinning Fikkersdries

Foto: John Davids

Op donderdag 18 april en maandag 22 april houdt drinkwaterbedrijf Vitens spreekuur in Partycentrum De Oldenburg in Driel. Bewoners uit de regio kunnen hier terecht om vragen te stellen over de onderzoeksaanpak voor de mogelijke uitbreiding van de waterwinning bij Fikkersdries.

De Notitie Reikwijdte en Detailniveau ligt tot en met 13 mei ter inzage bij de provincie Gelderland.

Zorgvuldig onderzoek

Om nu en in de toekomst voldoende drinkwater te kunnen leveren aan huishoudens en bedrijven in de regio, voert Vitens de komende periode onderzoeken uit om te bepalen of en zo ja hoe de huidige waterwinning bij Fikkersdries kan worden uitgebreid. Vitens volgt hierbij de zogenoemde MER-procedure. Voor het opstellen van een MER (Milieueffectrapport) wordt in kaart gebracht welke effecten het oppompen van meer grondwater heeft voor bewoners, leefomgeving, land- en tuinbouw, gebouwen en natuur. Ook vindt onderzocht plaats naar welke mogelijkheden er zijn om eventuele effecten te voorkomen.

NRD klaar en ter inzage

Wat er onderzocht gaat worden en welke onderzoeken er plaats gaan vinden is vastgelegd in de Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD). Deze notitie ligt tot en met maandag 13 mei 2024 ter inzage op het provinciehuis van de provincie Gelderland. Ook is het document te lezen op de website van de provincie Gelderland. Gedurende deze periode is het mogelijk om een zienswijze in te dienen. De NRD is de eerste stap om te komen tot een Milieueffectrapport (MER). Dit rapport is een belangrijk onderdeel bij de aanvraag voor een winvergunning bij de provincie Gelderland.

Aanmelden voor spreekuur

Bewoners uit de regio zijn van harte welkom om vragen te stellen over de inhoud van de NRD tijdens twee spreekuren in Partycentrum De Oldenburg, Hofplein 1, Driel:

  • Donderdag 18 april van 14.30 tot 17.00 uur.
  • Maandag 22 april van 18.30 tot 20.30 uur.

Wie gebruik wil maken van het spreekuur moet zich vooraf aanmelden via [email protected]. Daarbij kan worden aangegeven welke dag de voorkeur heeft en welke vragen er leven.

Meer informatie over dit project (en ook over de nieuwbouw van Drinkwaterproductiebedrijf Fikkerdries) kun je vinden op vitens.nl/fikkersdries. Hier is ook informatie te vinden over de voorbereiding van het project Nieuwbouw Fikkersdries en de aanleg van een nieuwe transportleiding tussen Fikkersdries en Hoekelum.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De nieuwsredactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen