Oproep voor donatie renovatie Molen De Vink

16 mei , 19:26 Nieuws
dsci9916
Herveld-Andelst - Dorpsmolen De Vink is meer dan 300 jaar oud en nog geheel in originele staat. Dat is mogelijk door het jarenlange zorgvuldig onderhouden van de molen door de molenaars.
Helaas heeft het weer in de loop der jaren een enorme aanslag gedaan op de constructie en bekleding van de molen. Zo is de hoekstijl aan de rechterzijde op meerder plaatsen volledig verrot, zo ver dat je er een vuist in kunt steken. Tevens is ook de buitenbekleding enorm aangetast en dient vervangen te worden. Zo zijn er nog veel technische zaken zoals de burriebalk en het zetel aangetast.

Enorme financiële kosten

De totale kosten zijn begroot op bijna € 400.000,00. Gelukkig zijn er meerdere mogelijkheden om subsidie te ontvangen om het grootste bedrag gedekt te hebben. Aangezien Stichting Molen de Vink geen enkele inkomsten heeft behalve een kleine jaarlijkse bijdrage vanuit de provincie en een aantal dorpsgenoten die vriend van de molen zijn hebben ze op een korte termijn € 100.000,- eigen geld nodig om de renovatie en restauratie te bekostigen.
Steun jij onze dorpsmolen of wordt Vriend van Molen de Vink. Wil jij ook dat dorpsgenoten over 100 jaar nog van Molen De Vink kunnen genieten? Steun dan nu de dorpsmolen met een vrijwillige bijdrage over te maken met vermelding van donatie Molen De Vink.
(Jouw voordeel is dat ze een ANBI stichting zijn waardoor jouw gift voor meer dan 100% aftrekbaar is van de belasting!)
Een vrijwillige gift kun je doen via de QR code en via de website molendevink.nl of rechtstreeks via onderstaande doneerlink:

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?
Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected] .
De nieuwsredactie is te bereiken via [email protected] .